Limited Edition Cobra-ijzers uit de printer

'Mijn ijzers komen uit de 3D-printer.' Deze unieke zin kunnen vijfhonderd golfers binnenkort tegen hun flightgenoten uitspreken, want meer exemplaren van de Cobra LIMIT3D komen er niet op de markt.

Limited Edition Cobra-ijzers uit de printer

In 2020 was Cobra de eerste die de 3D-printer gebruikte om een stalen putter te maken, een jaar later gevolgd door een serie 'multi material'-putters. Maar ijzers uit de 3D-printer waren er nog niet. Tot nu dan.

De LIMIT3D combineert het compacte design en gesmede gevoel van een blade met de vergevingsgezindheid van een game-improver. Althans, dat belooft de producent. Eén ding kunnen we sowieso uit de foto's afleiden: ze zien er geweldig uit.

Conventionele productiemethoden als smeden (forging) en gieten (casting) hebben volgens Cobra hun beperkingen, waardoor je moet je inleveren op looks en gevoel als je een ijzers vergevingsgezinder wil maken. Met printen heb je die beperkingen niet.

Het roestvrijstalen clubhoofd is iets kleiner dan van de Cobra King Tour, maar heeft een binnenin een roosterstructuur die het mogelijk maakt om maar liefst 33% van het totaalgewicht elders te plaatsen zonder dat je inlevert op sterkte. Een droom voor designers.

Ze kregen de mogelijkheid om 100 gram wolfraam in de hiel en teen plaatsen, wat het clubhoofd zeer stabiel maakt: voor zijn afmetingen heeft de LIMIT3D een extreem hoog MOI en een laag zwaartepunt. Twee belangrijke ingrediënten voor vergevingsgezindheid. Een dun clubblad staat garant voor veel balsnelheid en lengte.

Volgens Cobra is dit ijzer 'een kijkje in de toekomst van clubdesign'.

Klik hier voor meer informatie.

Het slechte nieuws: er worden maar 500 sets van geproduceerd, herkenbaar aan een nummer op de hosel.

De LMIT3D-ijzers zijn vanaf 7 juni verkrijgbaar en kosten € 3000 voor een set van 4-PW. Alleen rechtshandig met een brede selectie stalen en graphite shafts.