B-NL Challenge Trophy: mix van talent en topspelers

De B-NL Challenge Trophy wordt van 18 tot en met 21 mei gehouden op de Twentsche Golfclub. Het internationale topgolftoernooi voor Europees talent en voormalig topspelers is een uitgelezen kans de toppers van morgen vandaag in actie te zien.

lars van meijel

In Twente strijden 156 topgolfers, waaronder zeven spelers uit de top-10 van de Road to Mallorca, om een prijzenpot van 250.000 euro. Daarmee is er 50.000 euro meer te verdienen dan vorig jaar.

Dit is het eerste toernooi van het seizoen in Europa. Omdat de Challenge Tour voor het overgrote deel bestaat uit Europese spelers staat er een sterk deelnemersveld aan de start in Ambt Delden. Zo geven voormalig winnaars op de DP World Tour Tom Lewis, Lucas Bjerregaard, Matteo Manessero en Alvaro Quiros acte de présence. Ook Kristoffer Broberg, twee jaar winnaar van het KLM Open, is van de partij.

De top 20 van de jaarranglijst van de Challenge Tour - Road to Mallorca - promoveert naar de DP World Tour in 2024. Sales- en eventsdirecteur van de NGF Gordon Machielsen: 'Spelers die net pro zijn geworden of momenteel er goed voorstaan op lagere tours, kunnen op een challenge tour-toernooi perfect zien waar ze staan.

Nederland is goed vertegenwoordigd
Nederland wordt vertegenwoordigd door zes spelers. Lars van Meijel en Vince van Veen hebben een tourkaart voor de Challenge Tour, terwijl Koen Kouwenaar, Davey Porsius, Kiet van der Weele en Dario Antonisse een wildcard hebben gekregen.

Van Meijel is de laatste weken in goede doen met drie top-10-plaatsen in zijn laatste drie toernooien. Hij heeft daardoor een goede kans op promotie naar de DP World Tour met een tiende plaats op de huidige Road to Mallorca. Over twee weken speelt hij ook mee in het KLM Open op Bernardus.

Nederlands talent Van der Weele won dit seizoen in zijn eerste jaar als professional op de Alps Tour, het niveau onder de Challenge Tour.

Stimuleren
Het is de NGF er veel aan gelegen om dit toernooi en het Big Green Egg Open, een toernooi dat deel uitmaakt van de Ladies European Tour, in de toekomst op de kalender te houden. 'Speelmogelijkheden op de Challenge Tour zijn ontzettend waardevol aan het begin van een profcarrière', aldus Jeroen Stevens, directeur van de NGF. 'Kijk naar Joost Luiten, die ook via dit circuit is doorgestroomd naar de DP World Tour. Met de wildcards kunnen we Nederlandse golfers helpen de stap richting het hoogste niveau te versnellen. Het is voor Nederlandse spelers heel belangrijk dat ze kansen krijgen op dit niveau. Dat biedt ze een beter toekomstperspectief.'

Tour
  • Golfsupport