mentale tips oud-kampioenen

Natuurlijk hebben tourspelers een indrukwekkende swing, maar zonder mentale weerbaarheid wordt scoren ook voor hen lastig. Hoe hielden Nick Faldo, Sam Snead, Jack Nicklaus en Adam Scott hun ronde bij elkaar?

mentale tips Nick Faldo

Afkoelperiode
Elke speler op aarde slaat slechte ballen. Het gaat erom hoe hij reageert op die tegenslag. Nick Faldo beheerste zijn woede door net te doen of hij de fout een week geleden had gemaakt, zodat de emoties zijn volgende slag niet zouden beïnvloeden.

Maak een beslissing
Welke slag je ook kiest, voer 'm vol overtuiging uit. Een slechte beslissing is normaal gesproken minder desastreus dan besluiteloosheid. Zevenvoudig Majorwinnaar Sam Snead zei al: 'Van alle hindernissen is angst de ergste.'

Zie de bal vliegen
Visualiseer elke slag voordat je hem uitvoert. Jack Nicklaus had het altijd over 'naar de film gaan', waarmee hij bedoelde dat hij elke bal in gedachten wilde zien vliegen. Hij begreep de noodzaak van een positieve instelling voor elke slag... en won er 18 Majors en 79 PGA-toernooien mee.

Blijf geduldig
Voor elke golfer geldt dat hij teleurstelling van zich af moet schudden, geduldig moet blijven en zich op de lange termijn moet focussen. 'Er komen altijd nieuwe kansen', zegt Masters-kampioen Adam Scott. 'Als je te lang blijft hangen in "wat had kunnen zijn", dan kun je kansen op de lange termijn verpesten.'

Tips
  • Golfsupport