Effectief oefenen (7): vergeet de bunker niet, hier is winst te behalen

Heeft jouw homecourse een aantal korte oefenholes of zelfs een par-3-baan? Gebruik deze holes om aan je spel te werken. 'En stap ook het zand in, want daar is vaak nog veel winst te behalen', weet Sven Kitseroo.

Effectief oefenen (7): vergeet de bunker niet, hier is winst te behalen

Eerlijk antwoorden: hoe vaak oefen jij uit de greenside bunker? Precies. Dat is de reden dat je met angst en beven in het zand stapt, in plaats van dat je verwacht de bal binnen een paar meter van de vlag te slaan. Bunkerspel is geen hogere wiskunde en als de ligging niet dramatisch is, kan iedereen de bal op de green krijgen. Maar dan moet je wel oefenen.

Rol een paar ballen de bunker in en kijk hoe je ze op een bedje van zand naar de vlag kunt laten vliegen: bal voor in je stand, blad wat open en vol overtuiging doorslaan. Gooi ook wat ballen met een boog in het zand om een geplugde ligging te krijgen. Krijg je de sand wedge er nog goed onder, of moet je het clubblad wat dichtzetten en de bal meer uit het midden van je stand spelen? Een explosieschot van onder de bunkerlip, een hard stuk zand waar water heeft gestaan of een bal uit een voetstap... experimenteer en leer.

Tips
  • Ronald Speijer