De kenmerken van een goed regenpak volgens Abacus

Abacus maakt al drie decennia golfkleding en weet dus heel goed waar je op moet letten bij de aanschaf van een regenpak voor golf. In de 'School of Rain' geeft de fabrikant handige tips.

De kenmerken van een goed regenpak volgens Abacus

Waterdichtheid is natuurlijk essentieel bij een regenpak, maar een golfer moet ook op andere zaken letten als hij plezier wil hebben tijdens een rondje golf in de regen', zegt Chris Mattsson, designmanager bij Abacus Sportswear.

'Het belangrijkste is dat regenkleding de swing niet negatief beïnvloedt en je bewegingsvrijheid beperkt. Hiervoor moet het materiaal licht en rekbaar zijn. Ook moet de kleding je lichaamswarmte optimaal houden, wat alleen kan met goede ademende eigenschappen om vocht van je huid af te voeren. Een goed regenpak houdt je niet alleen droog van de buitenkant maar ook van de binnenkant.'

Waar moet je op letten bij de aanschaf van regenkleding?

1. Focus op speelbaarheid. Zorg dat je vrijuit kunt bewegen door te kiezen voor lichtgewicht materiaal met veel stretch.

2. Kies kleding met hoge ademende eigenschappen die vocht van je had afvoert, om te voorkomen dat je 'aan de binnenkant' nat wordt.

3. Kies voor materiaal met een hoge waterafstotende werking. Stoffen met een 'waterkolom' van minimaal 10.000 houden regen voor een lange periode tegen.

4. Blijf weg van kleding dat oncomfortabel voelt of slecht past. Ook zware stof die veel geluid maakt en weinig rekt is niet geschikt.

5. Kies voor kleding met opties om de pasvorm op maat te maken. Denk aan touwtjes in de boord en klittenband bij de mouwen en nek.