Banen NL: Leeuwarder Golfclub De Groene Ster

Nederland is een rijk golfland met een ruim aanbod aan golfbanen. Oude banen, nieuwe banen, bosbanen, linksbanen, polderbanen, we hebben het allemaal en we vinden ook overal wat van. Vandaag: Zomerse duik(deel 4 en slot).

groene ster

Het geluid van een in het water plonzende bal is niet iets waar je als golfer op zit te wachten. Toch kan een plons op een mooie zomerdag aantrekkelijk zijn. Niet voor je bal, maar voor jezelf, om na de ronde even lekker af te koelen. Vijf banen met een zwemgelegenheid in de buurt voor een heerlijk frisse duik.

LEEUWARDER GOLFCLUB DE GROENE STER

PRAKTISCH

18 holes - par 72

Geel: 6188 meter

Rood: 4989 meter

Greenfee: € 60

Woelwijk 101

8926 XD Leeuwarden

(0511) 43 22 99

www.leeuwardergolfclub.nl

Onderstaande beoordelingen zijn geschreven door gebruikers van de website Leading Courses, de grootste baanbeoordelingssite van Europa. De website bevat beoordelingen van ruim 25.000 banen in 124 landen en is inmiddels beschikbaar in negen talen. Het aantal beoordelingen is de vierhonderdduizend ruim gepasseerd. Zelf banen beoordelen? Maak een account aan en deel je mening met de rest van de golfwereld. Elke editie van Golfers Magazine worden verschillende beoordelingen van gebruikers geplaatst in de rubriek Banen NL.

Aangename baan in een prachtige parkomgeving met veel water. Vriendelijke ontvangst door dito personeel. Mooie oefenfaciliteiten, inclusief par-3-oefenholes, en een prima shop. De driving range-ballen zijn gratis. Een mooi voorbeeld van gastvrijheid. De baan ligt in een natuur-/recreatiegebied. Van die recreatie heb je geen last. De baan is afwisselend en door de aanwezigheid van veel water spannend om te spelen.

Geschreven door: hansvandenengel, Handicap: 10,8


Mooie en ruim opgezette baan. Prachtige bomen die het spel nauwelijks hinderen. Heel afwisselende holes, met op de tweede negen aardig wat water. Zeer vriendelijke ontvangst en gezellig clubhuis. Interessant arrangement samen met Havelte en hotelovernachting in Leeuwarden. De moeite waard om nog eens terug te komen.

Geschreven door: AstridM, Handicap: 22,7

Golfers Magazine zegt:

Wie watersport zegt, zegt Friesland, en dus mag De Groene Ster niet ontbreken in dit lijstje. De baan aan de oostzijde van Leeuwarden ligt in het gelijknamige recreatiegebied en in de zomer zie je voortdurend de masten van zeilbootjes voorbijkomen en hoor je op tal van holes het vrolijke geluid van uitgelaten kinderen die op een van de strandjes of in de waterplas genieten van een mooie Hollandse zomerdag. Precies zoals de golfers dat doen op hun stukje van dit recreatiegebied.

Clubs & amateurs
  • Leading Courses