Luiten 23ste in Zuid-Afrika

Joost Luiten is zijn seizoen begonnen met een 23ste plaats. De Zuid-Afrikaan Thriston Lawrence won.

Luiten 23ste in Zuid-Afrika

In Golfers Magazine 10 – die over een kleine twee weken in de winkel ligt – spreekt Joost Luiten openhartig over zijn 'golfdrepressie', de chip-yips en de angst dat zijn collega's hem zouden uitlachen. (Neem hier een abonnement.)

Een heftig verhaal, maar gelukkig is de 36-jarige Bleiswijker op de weg terug. De zesvoudige winnaar op de DP World Tour verloor weliswaar zijn tourkaart, maar kon via een plaats in de de Top 40 van de Career Money List dit jaar een 'joker' inzetten, zodat hij toch op het hoogste niveau kan uitkomen. En misschien wel belangrijker: hij heeft weer lol in het spelletje.

Dan is het fijn als je het seizoen begint met een gehaalde cut, en dat was precies wat Luiten deed. Met ronden 72-69-69-72 tekende hij voor een 23ste plaats, wat hem bijna vijftienduizend euro en ruim twintig punten voor de Order of Merit opleverde. Dat geeft vertrouwen.

De winst in het South African Open Championship ging naar Thriston Lawrence, maar vanzelf ging dat niet. De Zuid-Afrikaan had met nog negen holes te spelen een comfortable voorsprong van vijf slagen opgebouwd, maar die gooide hij in vier holes tijd volledig weg met drie bogeys en een double bogey.

De Fransman Clément Sordet pakte het cadeautje echter niet uit en vergooide zijn kansen met een bogey op de par-3 zeventiende. Lawrence kon opgelucht ademhalen, besloot zijn ronde met twee parren en pakte zijn eerste titel op het hoogste niveau.

Leaderboard

In het ISPS Handa Australisch Open troefde Adrian Meronk thuisfavoriet Adam Scott in het weekend af met een 63 en een 66. Met een totaal van -14 wist de Pool de concurrentie op vijf slagen te houden. Bij de vrouwen ging de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Buhai (-12) er met de titel vandoor.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport