Ping i230-ijzers

Het nieuwste ijzer in de populaire i-serie is volgens Ping een 'players iron dat iedereen kan spelen'. Onder het compacte formaat gaat namelijk een verrassend vergevingsgezind ijzer schuil.

Ping i230-ijzers

'De i230 zit in het midden van ons ijzeraanbod en dat vraagt om een goede balans van uiteenlopende eigenschappen hebben', aldus John K. Solheim, directeur van Ping. 'Het heeft de precisie en het solide gevoel dat betere spelers willen, maar ook de vergevingsgezindheid die mensen van Ping verwachten. Tot slot wilden we meer afstand genereren, maar dan wel op een voorspelbare en herhaalbare manier. Volgens de feedback van onze tourspelers is dat allemaal gelukt.'

De i230 is dus eigenlijk een players iron, game-improver en afstandsijzer in één.

Gevoel is volgens Solheim een van de belangrijkste eigenschappen van een players-ijzer. 'Golfers die bij hun ijzers rekenen op precisie en consistentie, hebben heel veel gevoel nodig om hun balvlucht te controleren.'

Ping ging via uitgebreide testen eerst op zoek naar 'ongewenste vibraties' in het clubhoofd, en ontwikkelde vervolgens een insert voor de cavity achter het clubblad om deze te dempen. Het gevolg zijn een aangenaam gevoel en geluid. Daarnaast ondersteunt de vulling van elastomeer het flexibele clubblad, zodat je over een groter oppervlak veel balsnelheid krijgt. In vergelijking met de i210 kun je volgens Ping rekenen op bijna drie meter extra lengte.

Door de nieuwe insert werd ook gewicht bespaard, dat weer elders in het clubhoofd kon worden gebruikt. Hierdoor is het zwaartepunt naar beneden gebracht voor een hoge balvlucht, terwijl gewichten in de teen en de hosel zorgen voor extra stabiliteit (MOI). Het resultaat is het meest vergevingsgezinde ijzer uit de i-serie dat Ping ooit maakte.

De lange ijzers (3-5) zijn iets compacter dan bij zijn voorganger, wat de accuratesse ten goede moet komen. De rest van de set heeft dezelfde afmetingen als de i210. Ook het zoolontwerp is hetzelfde gebleven, met een ronde leading-edge en voldoende bounce om het contact met de grond te optimaliseren.

De zeer precies gevreesde microgroeven – vier meer dan normaal – staan garant voor consistentie in spin en vertrekhoek, wat op zijn beurt weer resulteert in meer accuratesse in de lange ijzers en extra controle bij de scorende clubs. Samen met de hydropearl 2.0-finish – die water afstoot – zorgt het groevenpatroon ook in natte omstandigheden en uit de rough voor een lagere balvlucht met veel spin.

Prijs (per ijzer): € 219 (staal), € 231 (graphite)