Shaky start Van Houten bij debuut LET

Het was niet het resultaat waar ze van droomde maar ondanks een +9 stapte de Nederlandse EDGA speelster met een goed gevoel van de baan: 'Ik heb het toch maar mooi gedaan.

van houten

'Zei mijn vader dat hij me zag trillen op de eerste tee? Nou, dat had hij goed gezien dan want het was ook echt zo. Er ging best veel door me heen toen ik daar stond. Dit was wel waar ik van droomde natuurlijk, een droom waarvan ik lang dacht dat die nooit werkelijkheid zou worden, dus als je er dan staat gaat er wel wat door je heen', keek de speelster, die door scoliose beperkt is in haar beweging terug op haar eerste teeshot. 'Joh, ik zat daar nog helemaal niet in mijn bubbel, was me nog veel te bewust wie er allemaal waren, waar ik was en wat ik ging doen. Het duurde echt wel een tijd voor ik dat punt bereikt had en wat meer in mijn ritme kwam, maar ja, toen had ik al heel wat slagen ingeleverd', lacht ze schoorvoetend over haar moeizame begin.

Van Houten bereikte de turn na 43 slagen en wist dat ze daarmee eigenlijk al een verloren gevecht vocht.

'Deze baan is voor mijn spel op veel holes gewoon te lang. Als ik ook kijk naar de meiden waar ik mee speelde, daar lag ik steeds wel heel ruim achter hoor. Dan weet je dus dat je eigenlijk nergens fouten mag maken om dat gebrek aan afstand te compenseren, en dan nog moet alles meezitten. Gelukkig ging het op de tweede negen een stuk beter, al is het jammer van het slot. Ik was -1 na zeven op de back nine en als ik dat binnen had gebracht had ik dat wel heel mooi gevonden, nu eindig ik bogey, dubbel bogey en dat is toch net jammer. Ik had graag de tweede negen onder par gespeeld, al ben ik aan de andere kant zeker niet ontevreden met deze score. Plus negen is niet geweldig, maar als ik die shakystart er af haal en dat gebrek aan lengte mee weeg dan ben ik er stiekem toch best trots op. Ik heb toch maar mooi mijn droom waargemaakt. Ik denk dat ik morgen met meer ontspanning op de tee zal staan.'

Van de andere Nederlandse vrouwen deed Pasqualle Coffa het ruim het beste. De speelster van de LET staat maar kort achter de kop van het veld. Ook Mayka Hoogenboom staat er (T29) goed bij. De amateur ging rond in level par en is daarmee de een na hoogst geklasseerde Nederlandse, twee slagen voor Romy Meekers die na twee holes al op die score stond en daarmee de enige andere Nederlandse is die vooralsnog aan de goede kant van de cutline staat.