Besseling onderuit op razend moeilijke zaterdag

Op de derde dag van zijn eerste Major had wil Besseling het moeilijk. Hij was niet de enige, maar zakte wel naar de onderste regionen van het leaderboard.

Besseling onderuit op razend moeilijke zaterdag

In een U.S. Open zijn bogeys de normaalste zaak van de wereld. Zoals bekend proberen de organisatoren dit Major door de set-up van de baan altijd tot een van de moeilijkste toernooien van het seizoen te laten uitgroeien, en meestal slagen ze daarin. Maar als je aan smalle fairways, hoge rough en razendsnelle greens ook nog een flinke dot wind en lastige pinposities toevoegt, kan het wel héél moeilijk worden.

Dat bleek op moving day. Van de vroege starters – waaronder ook Wil Besseling – wist slechts een drietal spelers onder par te duiken. De rest kreeg een flinke draai om de oren van de fraaie, maar o zo lastige The Country Club. Op zo'n moeilijke dag de boel bij elkaar houden een fatsoenlijke scoren binnenbrengen doet wonderen voor je positie op het leaderboard, maar dat lukte de Nederlander helaas niet.

Met bogeys op zijn eerste twee holes moest Besseling al snel mentale veerkracht tonen, en dat deed hij met een par op de extreem lastige derde. Helaas moest hij op zes en zeven wederom een slag inleveren, zodat hij de turn bereikte na 39 slagen (-4).

Op weg naar het clubhuis wist de lange Noord-Hollander het tij niet meer te keren. Op tien moest hij zelfs een double bogey noteren, gevolgd door wederom een bogey op twaalf, zodat de score wel heel snel begon op te lopen. Zeven over par na twaalf holes...

Toen wist Besseling het lek echter te dichten. Birdies wist hij in zijn derde ronde niet te maken, maar verdere averij bleef achterwege met parren op zijn laatste zes holes. Met een 77 (+7) zakt hij een kleine twintig plaatsen en weet hij vooralsnog slechts twee spelers achter zich.

Tour
  • Pro Shots