Besseling nog niet scherp

Exact vier maanden na zijn laatste competitieve ronde is Wil Besseling er niet in geslaagd om in het Delhi Challenge Open de cut te halen

Wil Besseling

Na een openingsronde in 68 slagen op de par-72 baan van de Classic Golf & Country Club in Gurugram – ten zuiden van de Indiase hoofdstad – volgde een 75. Met een totaal van een onder miste de 38-jarige Besseling (foto boven) de cut op drie slagen.
Besselings laatste optreden voor hij naar India afreisde, was in november, in de beslissende wedstrijd van de Europese Qualifying School. De Noord-Hollander heroverde daar in tegenstelling tot Darius van Driel zijn speelrecht voor de DP World Tour niet.
Ook Lars van Meijel ( ) ging bij New Delhi onderuit. Hij kwam tot 71-73 en een totaal van level par.

Gelukkig waren de andere twee Nederlanders in het met drie ton gedoteerde kampioenschap wel succesvol.
Kiet van de Weele (69-68) is met zeven onder par gedeeld twintigste en Lars Keunen (74-65) vinden we met vijf onder terug op plek 35.

De Fransman Martin Couvra voert na 36 holes de ranglijst aan. De pas 21-jarige speler won afgelopen september als amateur het Spaans Challenge Open. In de eerste vier toernooien van 2024 behaalde de kersverse pro Couvra op de Challenge Tour al twee top-10 plaatsen.
In december werd hij bovendien knap twaalfde in het Zuid-Afrikaans Open, een wedstrijd van de DP World Tour.

Couvra opende het kampioenschap in India met 65-67 en met een score van twaalf onder heeft de Fransman die afkomstig is uit de Var een slag voorsprong op de Engelsman James Allan.

Tour
  • Golffile.ie