Adidas Play Green Collection

Hoewel negentig procent van de voorjaar/zomerlijn al wordt gemaakt van gerecycled materiaal, introduceert Adidas ook nog een speciale collectie.

Adidas Play Green Collection

Met de Play Green Collection – bestaande uit polo's, t-shirts en petten – wil Adidas ook anderen inspireren een eind te maken aan 'plastic waste'. Die missie zie je op een speelse manier terug in het logo: een plastic fles gevuld met golfclubs op een trolley.

'Ons doel is om in 2024 waar mogelijk al het polyester in onze producten te vervangen door gerecycled polyester', aldus Shaun Madigan, directeur apparel bij Adidas Golf. We willen producten maken die goed presteren, maar we mogen nooit uit het oog verliezen dat we dit moeten doen op een duurzame manier.'

De kleuren van de Play Green Collection zijn gebaseerd op de landschappen die golfers tijdens hun ronde tegenkomen. Zo is de polo – waar de verf op is gespoten om de vervuiling van water te minimaliseren – verkrijgbaar in het groen van de fairways, gebroken wit van de wolken, contrasterend wit en bruin van de bunkers en het donkerblauw van water.