Adidas ZG23-schoenen

Adidas heeft de ZG23 lichter gemaakt zonder dat je inlevert op prestaties. De nieuwe zool en bovenkant bieden grip, stabiliteit én comfort.

Adidas ZG23-schoenen

De belangrijkste nieuwe technologie in de nieuwe schoen luistert naar de naam Lightstrike, een dempingssysteem dat eerder werd gebruikt bij basketbal- en loopschoenen. De buitenkant van de middenzool is stevig om stabiliteit tijdens de swing te bieden, terwijl de zachtere binnenkant zorgt voor comfort als je loopt.

Daarnaast zien we de bij de ZG21 geïntroduceerde Stability Fin terug. Adidas heeft het lichtgewicht frame bij de ZG23 een update gegeven, waardoor het dichter bij de voet zit en doorloopt in het bovenwerk. Het gevolg: extra zijwaartse stabiliteit als je gewicht zich tijdens de swing verplaatst.

De zool is nog steeds uitgerust met zes spikes, maar ze zijn net even anders geplaatst en hebben verschillende hoogtes gekregen om betere grip te bieden in alle omstandigheden. Aanleiding hiervoor waren studies onder alteten, die meer begrip gaven over de drukplaatsen tijdens bewegingen.

Het bovenwerk van de ZG23 is gemaakt van een hoogwaarde microvezel, wat resulteert in een lichtgewicht design en een comfortabele pasvorm. Het materiaal is waterdicht en rekt niet mee, voor consistente stabiliteit.

De schoen is verkrijgbaar voor heren, dames en junioren, met veter en BOA-sluiting.

Prijs: € 220