Galvin Green Gameday-collectie

Met de Gameday-collectie wil Galvin Green niet alleen golfers voorbereiden op een zo prettig mogelijke ronde – in alle omstandigheden – maar ook inzetten op meer duurzaam geproduceerde kleding.

Galvin Green Gameday-collectie

Galvin Green heeft meer dan dertig jaar ervaring in het produceren van lichtgewicht kleding die tijdens het golfem optimaal presteert. Door het gebruik van hoogstaande materialen, de nieuwste technologieën, aandacht voor detail en het combineren van lagen die optimaal samenwerken, beschermt de kleding golfers in alle weersomstandigheden, waarbij zo min mogelijk wordt ingeleverd op bewegingsvrijheid en comfort.

Maar ook het milieu wordt niet vergeten. Zo is de hele lijn Insula-sweaters volledig gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Ongeveer zeventig procent van de collectie wordt geproduceerd volgens de Bluesign controlestandaard, waarbij schadelijke substanties vanaf het begin van het proces worden geëlimineerd. Die focus op een 'groenere toekomst' zie je ook terug in de nieuwe 'Golf Green'-kleurstelling in de collectie. Ook knopen, stiksels, labels en verpakkingen zijn 'eco-vriendelijk'.

Het Abe jack en de Ark hoed zijn dankzij Gore-Tex volledig waterdicht.

De brede lijn Gore-Tex regenkleding wordt uitgebreid met het Abe jack (€ 319), dat honderd procent wind- en waterdicht is, maar toch zijn ademende eigenschappen behoudt. Het jack is voorzien van een lichtgewicht voering en de zijnaden zijn verplaatst om het comfort te vergroten. Een waterdichte Gore-Tex hoed met een elastische band en de toepasselijke naam Ark (€ 55) maakt je 'dramatisch weer'-outfit compleet.

De Damian sweater houd je warm, terwijl het Lucas jack winddicht en waterafstotend is.

Maken de weergoden het je iets minder lastig, maar blijft het wisselvallig dan is de Lucas (€ 199) een solide optie. Dit veelzijdig hybride jack uit de Interface-1 lijn is volledig winddicht en voorzien van een waterafstotende finish voor als er toch een paar druppels vallen. De half-zip is verkrijgbaar in vijf kleuren.

De Damian (€ 169) is een full-zip sweater uit de eerder genoemde Insula-lijn, gemaakt van honderd procent recyclebaar polyester. Extra isolerende lagen op je schouders en rug houden je warm, terwijl de trui zeer ademend blijft. Hij is verkrijgbaar in zwart en donkerblauw.

De Mac, Maddox en Marshall polo's hebben uitgesproken designs.

Dat Galvin Green niet bang is om een statement te maken, zie je terug in de uitgesproken pixeldesigns van de Ventil8 Plus polo's. De Mac (€ 89), Maddox (€79) en Marshall (€ 89) hebben opvallende kleuren, beschermen tegen de zon en de stretchstof droogt snel en zit zeer comfortabel.