Adidas Tour360 24: klassieker opnieuw uitgevonden

De jongste generatie van deze iconische golfschoen is door de ontwerpers van Adidas Golf 'van-binnen-naar-buiten' opnieuw ontworpen, en voorzien van nieuwe technologieën om 'm nog stabieler en comfortabeler te maken.

Adidas Tour360 24: klassieker opnieuw uitgevonden

De Tour360 is al negentien jaar het vlaggenschip van de schoenenlijn van Adidas Golf, en hielp iconen als Sergio Garcia, Dustin Johnson en Xander Schauffele aan tientallen overwinningen. De versie van 2024 heeft een complete make-over gekregen.

'Het was ons doel om die bijna twintig jaar ervaring te gebruiken om de schoen nóg beter te maken', zegt Masun Denison, directeur global footwear bij Adidas Golf. 'Hij heeft nog steeds de klassieke look, maar golfers zullen meteen als ze 'm aantrekken merken dat hij anders voelt.'

In de schoen zorgt een nieuwe binnenzool voor betere ondersteuning van de voetboog en de hiel, wat zowel de pasvorm als de stabiliteit verbetert. De middenzool heeft een nieuwe, stijvere brug gekregen, die aan de zijkanten doorloopt en de voet tijdens de hele swing steun biedt – 360Wrap noemt Adidas dit.

De Tour360 24 is niet voor niets het 'go-to-model' voor tourspelers: prestaties hebben altijd prioriteit. Om de midden- en voorvoet meer stabiliteit te bieden, heeft de brug een stijvere bovenplaat gekregen, terwijl de bodemplaat juist flexibeler is geworden. Ook zit hij lager bij de grond, wat meer controle geeft bij oneffen oppervlakken.

In de hiel hebben de designers 'Jet Boost' verwerkt, een materiaal dat schokken dempt en energie teruggeeft. Dit zorgt voor zowel comfort als stabiliteit. Je moet er immers ook flink wat kilometers op maken.

De TPU-buitenzool is voorzien van verwisselbare spikes en flexibele groeven om in alle omstandigheden maximale grip te bieden. De voorste spike is dichter bij de teen geplaatst, wat spelers helpt om meer power 'uit de grond' te halen.

Ook de duurzaamheid is verbeterd. Door waterdicht premium leer te combineren met microfiber materialen wordt de levensduur verlengd. Aan de binnenkant heeft de hiel een T-vormige, suède insert gekregen om slijtage te beperken en het comfort te vergroten.

De Tour360 24 is voor heren beschikbaar in een medium en brede versie, terwijl dames het moeten doen met alleen medium. Om qua pasvorm nog meer opties te bieden, heeft de nieuwe lijn ook een BOA-versie, waarbij de veters zijn vervangen door een draaiwieltje aan de zijkant van de schoen. Op de wreef is het systeem weggewerkt onder een rits, wat de schoen een modern, clean uiterlijk geeft.

Prijs: € 220, € 250 (BOA)