Adidas Codechaos 22

Niet elke golfschoen hoeft er hetzelfde uit te zien, redeneren ze bij Adidas. De Codechaos 22 is inderdaad anders dan anders, maar dit spikeloze model van Adidas biedt naast zijn uitgesproken looks ook volop comfort en prestaties.

Adidas Codechaos 22

De grenzen opzoeken was een van de uitgangspunten bij het eerste ontwerp van de Codechaos in 2020, en die lijn wordt overtuigend voortgezet in de versie van dit seizoen.

Het uitgesproken silhouet heeft een update gekregen, waardoor de schoen tijdens de golfswing nog meer grip en steun biedt. Dit is te danken aan de zogenaamde TwistGrip technologie, waarbij de buitenzool bij de hiel en de voorvoet over het bovenwerk heen loopt. Het geeft de schoen ook zijn opvallende uiterlijk.

Dat bovenwerk is bij de Codechoas 22 gemaakt van gerecyclede materialen: verschillende lagen textiel met een toplaag van polyurethaan die beschermt tegen water en vlekken. De 'Boost'-middenzool loopt over de gehele lengte, en dempt trillingen om het loopcomfort te vergroten.

Voor het eerst komt er ook een BOA-versie op de markt, waarbij de veters zijn vervangen door een intern sluitingssysteem met een wieltje op de zijkant van de schoen. Hiedoor sluit de schoen nauwkeuriger om je voet, wat resulteert in zowel meer steun als comfort. Het systeem is verborgen onder overlappende panelen met een rits, wat de schoen een strakke look geeft.

Prijs: € 180 / € 200 (BOA)