Golfers Magazine 8

Jong en oud... we spraken Pasqualle Coffa, die aan het begin van haar carrière staat, en routinier Richard Bland, die na 478 pogingen eindelijk met de beker in zijn handen stond. En natuurlijk helpen we je om beter te gaan spelen – ook als het lichaam niet meer helemaal meewerkt.

Golfers Magazine 8

Golfers Magazine 8 ligt vanaf eind deze week in de winkel. Heb je 'm voortaan liever op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen.

Golfinstructies gaan vaak uit van spelers die hun lichaam maximaal kunnen gebruiken en belasten, maar bij veel amateurs werken de rug, knieën of polsen niet meer optimaal mee. Geen probleem: een lesje swingen binnen je grenzen.
Ze begon relatief laat met golf omdat paarden haar volle aandacht opeisten, maar Pasqualle Coffa is aan een indrukwekkende 'inhaalrace' bezig. 'Misschien ben ik door mijn late start wel extra gretig en committed...'
Hannibal en zijn olifanten stampten de stad plat, de Romeinen bouwden 'm weer op en nu kunnen we er heerlijk eten, architectuur bewonderen en golfen. We hebben het over Turijn. Een regelrechte aanrader.
Deze maand testen we Cobra-putters uit een 3D-nylonprinter, de nieuwe ijzers van Titleist, lichtgewicht schoenen van Mizuno en een Cleveland-wedge die het maximale uit zijn groeven haalt.
Die '15 centimeter tussen je oren' is misschien wel het belangrijkste attribuut voor een succesvolle... of in ieder geval plezierige ronde. Jan van Galen probeerde zijn mentale weerbaarheid een boost te geven met een cursus
Je hebt holes waarbij de fairway vinden essentieel is, maar moet je dan de driver in de tas laten? Nee. Pas je set-up iets aan en trakteer jezelf op een 'fairway-vinder' die ook nog aardig wat afstand overbrugt.
Na 25 jaar als professional lukte het Richard Bland eindelijk om een toernooi op de Europese Tour te winnen. 478 keer is scheepsrecht en iedereen gunde de sympathieke Engelsman zijn langverwachte succes. Een prachtig interview.
Greens missen doen we allemaal, maar dan als je je koppie gebruikt bij het korte spel, heb je vaak nog een prima kans om je score te redden. We analyseren de kunst van de up and down, voor golfers van elk niveau.
Soms zit beter scoren in heel kleine dingen. In het tweede deel van 'Kleine Veranderingen, Grote Verbeteringen' hebben we weer volop nieuwe tips die het verschil kunnen maken op je scorekaart.