Europa aan kop maar voordeel Amerika

Met twee punten voorsprong begint Team Europe aan de slotdag van de Solheim Cup, maar als de historie maatgevend blijkt, heeft Amerika de beste papieren om de glazen bokaal te heroveren.

solheim

Het verschil werd zondag opnieuw gemaakt in de fourballsessie in de ochtenduren, maar waar het op de eerste speeldag Europa was dat daar de basis legde voor een succesvolle dag, was het nu Amerika dat vroeg op de dag hard toesloeg.

Van de vier te verdelen punten ging er slechts eentje naar het blauwe team. Reed en Maguire wonnen ruim van het duo Korda en Ewing (5&4) maar konden daarmee niet verhinderen dat Amerika de op dag 1 opgelopen achterstand flink kleiner maakte door de andere drie partijen naar zich toe te trekken.

In de fourballs deed Europa iets terug door een puntje terug te pakken. Reid en Maguire halveden hun partij tegen Kupcho en Salas, Boutier en Popov verloren van Noh en Harigae, maar de andere twee partijen leverden Europese winst op.

Met alleen nog de singles voor de boeg heeft Europa zodoende twee punten meer dan Amerika, maar de vraag of dat genoeg is, is gerechtvaardigd. Niet alleen is Amerika in de singles historisch meestal sterker gebleken, van alle edities die op Amerikaanse bodem gespeeld werden won Europa er maar een. Al heeft Europa natuurlijk - naast de voorsprong van twee punten nóg een kleine marge: als titelhouder hebben ze aan een gelijkspel voldoende om de beker te mogen behouden, al zal iedereen met een blauw hart maar een doel voor ogen hebben: de volle winst. Makkelijk zal het niet worden, maar onmogelijk is het zeker niet.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport