Harryvan en Reuter strokeplaykampioen

De titels in het NK Strokeplay gingen afgelopen weekend op een winderig Noordwijk naar Marit Harryvan en Benjamin Reuter.

Harryvan en Reuter strokeplaykampioen

Bij de dames moest er een play-off aan te pas komen om tot een winnaar te komen, want Marit Harryvan en Anne-Sterre Den Dunnen stonden na vier ronden allebei op 311 slagen. Dit totaal van 23 boven par geeft aan hoe lastig de open duinbaan met de harde wind de afgelopen dagen speelde.

Den Dunnen wist met een 77 op de slotdag haar twee slagen achterstand op Harryvan (79) weg te werken, maar moest op de eerste play-off hole toch haar meerdere erkennen in de speelster van Noord-Nederlandse. Met een par pakte Harryvan de nationale titel.

Mayka Hoogeboom (+24) tekende voor het brons omdat ze voor haar laatste ronde (80) twee slagen minder nodig had dan Anouk Schier, die op dezelfde score eindigde.

Uitslag

Bij de heren ging Benjamin Reuter er met de titel vandoor. Door het slechte weer werd de wedstrijd ingekort tot 54 holes en de speler van de Hilversumsche bleef Bob van der Voort met een totaal van 217 slagen (+1) net een slag voor.

Met een afsluitende 78 had Reuter het op de slotdag niet makkelijk, maar zijn voorsprong was net groot genoeg om Van der Voort (75) achter zich te houden. Nevill Ruiter (75) eiste het brons voor zich op met een score van 221 slagen (+5).

Uitslag

Clubs & amateurs
  • Golfsupport