Hoetmer en Holmey pakken titel op Houtrak

In het door onweer tot drie rondes ingekorte NK Strokeplay gingen de hoofdprijzen naar Hilversum en Parijs.

nk

'We zijn blij dat we de goede beslissing hebben genomen en vandaag alsnog tot 54 holes zijn gekomen. We hebben vandaag veel geluk gehad met het weer dat in de loop van de dag steeds beter werd', keek Willem Vork van de NGF terug op de nationale titelstrijd die vooral vrijdag te maken kreeg met extreem slecht weer. Na diverse onderbrekingen kon de organisatie niet anders dan het toernooi inkorten tot 54 holes en moest gehoopt worden dat het weer op zaterdag niet opnieuw spelbreker zou worden.

Hoewel verspreid over het land veel onweer voorkwam, bleef dat het uitstekend geprepareerde Houtrak bespaard waardoor aan het eind van een lange warme zaterdag twee nieuwe kampioenen konden worden gekroond.

Bij de dames - waar de wedstrijd wél gewoon over vier rondes kon gaan omdat zij vrijdag voor het onweer binnen wisten te komen - ging de zege naar de Nederlands-Franse Holmey. Na de eerste twee rondes in 72 slagen rond te zijn gegaan, ging ze op de derde speeldag twee keer in 71 slagen rond. De score van -2 die ze daarmee op de borden bracht was echter niet genoeg om de wedstrijd direct naar zich toe te trekken. Ook Romy Meekers eindigde op die score waardoor een verlenging nodig was die echter maar kort duurde. Meekers miste haar birdieputt van een kleine tien meter, terwijl Holmey op de eerste extra hole een putt van 2,5 meter van die afstand voor birdie wél maakte.

Bij de heren was geen extra hole nodig. Thom Hoetmer voerde het veld vanaf de eerste dag aan en leek met twee birdies op de eerste negen de wedstrijd vroegtijdig naar zich toe te trekken, maar zag op de back-nine Nordin van Tilburg nog akelig dichtbij komen. Met -9 bleef de speler van de Hilversumse de achtervolgers precies één slag voor.

'Ik speelde vrij solide, vrij gemakkelijk. Ik sloeg veel ijzers van de tee en dat pakte goed uit. Lekker ook dat ik op de laatste hole die putt van anderhalve meter voor de winst wist te maken.

Einduitslag

Lauren Holmey (midden) versloeg Romy Meekers (rechts) in de verlenging.
Clubs & amateurs
  • NGF / Willem Vork