Antonisse doet het weer

Daniëlle Modder en Dario Antonisse zijn de nationale kampioenen strokeplay t/m 21 jaar.

Antonisse doet het weer

Vorige week werd Antonisse al Nationaal kampioen Strokeplay en verdiende hij een kaart voor het KLM Open. En deze week deed hij hij het nog even dunnetjes over en verdedigde hij met succes zijn titel in het NK Strokeplay t/m 21 jaar.

Het toernooi over 72 holes op de Noord-Nederlandse Golf & Country club wordt over drie dagen gespeeld, met 36 holes op de slotdag.

Antonisse begon de slotronde met vier slagen voorsprong, maar maakte het nog spannend door tegen het eind van zijn ronde onverwacht op de bogeytrein te stappen.

Hij verloor slagen op 14, 15, 16 en 17, en het kampioenschap leek aan te komen op een play-off met Stan Kraai, maar met een par op de 18 gooide Antonisse de deur net op tijd in het slot.

Met ronden 73, 69, 70 en 74 kwam hij op -2, waarmee hij Kraai (-1) net achter zich hield. Marnick Modder en Rob Geurts deelden het brons (+1).

Uitslag

Bij de meisjes was Daniëlle Modder het sterkst. Met ronden 71, 73, 73 en 72 wist ze het net niet van de baan te winnen (+1), maar de voorsprong van vijf slagen op Mayka Hoogeboom en Lauren Holmey (+6) was ruim voldoende om de Trompbeker omhoog te mogen houden.

Uitslag