Oranje verrast met sterke start in WK

Met een teamscore van acht onder par nestelde het Nederlands mannenteam zich op de Abu Dhabi Golfclub netjes op de gedeelde derde plaats. Benjamin Reuter voert het individuele klassement aan.

Benjamin Reuter

Na het kampioenschap van 2022 op Le Golf National waren de verwachtingen voor deze editie van de Eisenhower Trophy – in 2006 gewonnen door Nederland – allesbehalve hoog gespannen.

Oranje werd immers vorig jaar met dezelfde spelers die deze week aan de start verschijnen dertigste – achter landen als Hong Kong, Singapore en Estland

Maar Nederland opende in ieder geval goed op de baan van de Abu Dhabi Golfclub, waar de DP World Tour vaak te gast was.

De 20-jarige Benjamin Reuter (foto boven) uit Naarden, die golf en studie combineert aan powerhouse George State, stal voor Oranje de show door een 66 te laten noteren op de par-72 baan. De nummer 152 van de amateur-wereldranglijst maakte een eagle en vijf birdies.

Jack Ingham van de Eindhovensche (160ste van de wereld) ging in 70 slagen rond (drie birdies) en dat leverde een teamscore van 136 op, acht onder par.

De 77 van Lars van der Vight (75ste op de wereldranglijst) mocht worden weggestreept.

Na de eerst ronde van de 33ste editie van de Eisenhower Trophy staat Nederland keurig derde – vlak achter Frankrijk en de VS, maar voor favorieten als Spanje, Engeland, Australië en Denemarken.

Met zijn 66 nam Reuter brutaalweg de leiding in het individuele klassement - een slag voor de Fransman Hugo Le Goff en de Amerikaanse nummer een van de wereldranglijst, Gordon Sargent.

Clubs & amateurs
  • Golfsupport.nl