Sterke start Weber

Met een uitstekende 69 meldt de in Amerika woonachtige Weber zich direct hoog op het leaderboard.

dewi weber

Het was een druilerige natte dag, de eerste speeldag van het Big Green Egg Open, en de toch al lastige baan van de Rosendaelsche beet dan ook goed van zich af. Slechts 23 spelers openden onder par, waaronder drie van de Nederlandse vrouwen.

Zhen Bontan en Pasqualle Coffa openden met een prima 71. Coffa dook in het rood met een birdie op de par-3 negende, terwijl Bontan de winst boekte in het eerste deel van de ronde. Voor de turn maakte ze drie birdies en een bogey, om na de turn de ene na de andere par op de borden te krijgen. Alleen op de lastige par-4 achttiende

De speciaal voor dit toernooi naar Europa gekomen Weber boekte de meeste winst op de greens maar zag nog volop ruimte voor verbetering de komende dagen. 'Vandaag was prima. De ijzers waren medium maar de score was natuurlijk goed. Morgen gewoon op deze lijn door', vatte ze de dag van vandaag en morgen kort samen.

Als dat de speelster van de Symetra Tour lukt, zitten er nog leuke dingen in het vat. Weber maakte op de eerste speeldag vn het vierdaagse toernooi vier birdies en maar één bogey en nestelde zich daarmee op de gedeeld derde plaats van het tussenklassement dat na achttien holes wordt aangevoerd door de Australische Stephanie Kyriacou die vooral op de back-nine terrein won (-4) en met een totaal van -6 twee slagen los is van de rest van het veld.

De overige drie Nederlanders wisten niet onder par te blijven, maar daar zullen de amateurs Lauren Holmey en Anne Sterre den Dunnen niet lang wakker van liggen. Beide vrouwen openden met +1 en staan er daarmee nog uitstekend voor. Dat kan niet gezegd worden over Romy Meekers die al voor de turn op +4 stond, mede dankzij een triple bogey 7 op de par 4 zevende. Met een totaal van +5 staat ze vooralsnog gedeeld 88ste en wacht donderdag in de tweede ronde een inhaalrace om alsnog door te mogen naar de tweede helft van het speelschema.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport