Weber grijpt net mis in IOA Golf Classic

Met nog maar een paar holes te spelen had de Groningse de overwinning voor het grijpen. Een desastreus slot weerhield haar van een grote stap op de weg terug naar de LPGA.

weber

Natuurlijk, het IOA Golf Classic was pas de tweede wedstrijd van het seizoen. En met een 24ste en een 4e plaats kent de Nederlandse een prima start van het jaar op het tweede Amerikaanse niveau, maar het gevoel dat ze zichzelf veel rijker had kunnen belonen zal nog wel even beklijven bij Weber, ook al zei ze voor de start van de vierde ronde nog dat 'het gebeurt als het gebeurt en anders proberen we het volgende week gewoon nog een keer.'

Weber kon dat zeggen omdat ze na twee uitstekende rondes (twee keer 66 en pas na 29 holes leverde ze de eerste slag van het toernooi in) als gedeeld koploper naar de laatste ronde ging.

Spelend in de laatste groep van het toernooi zag ze mede-koploper McCurdy moeizaam aan de dag beginnen en wisselvallig blijven spelen. Weber zelf maakte vroeg een birdie (3) maar leverde er daarna ook meteen twee in (4 en 5) maar zette zich na de turn desondanks op kop door birdies op 10 en 13.

De voorsprong was klein maar met nog drie holes te spelen (waaronder een par 5) had ze uitstekende papieren om zichzelf naar de bovenste regionen van de order of merit te spelen.

Het liep echter anders: dat de par 5 zestiende geen birdie maar een par werd was nog tot daar aan toe en deed geen pijn, de dubbel bogey op de par 4 zeventiende deed dat wel want ineens stond ze niet langer een slag voor maar maar liefst twee slagen achter omdat Jessica Peng inmiddels met -11 in het clubhuis zat. Daarmee stond Weber, met nog slechts een par 3 te spelen, voor een onmogelijke opgave: alleen met een hole in one zou ze nog een verlenging af kunnen dwingen.

Dat lukte niet, ze leverde zelfs nog een slag in, waardoor ze op drie slagen van Peng als vierde eindigde in de wetenschap dat er meer in had gezeten maar tegelijkertijd met de bevestiging dat haar spel goed genoeg is om haar verblijf op de Epson Tour zo kort mogelijk te houden.

Tour
  • Pro Shots