Teleurstelling op Qualifying School LPGA: Weber grijpt mis

Ze lag lang op koers om haar speelrecht voor de LPGA te verlengen maar in de slotronde van Qualifying School ging het alsnog mis voor de Nederlandse.

dewi weber

Zes rondes stonden er tussen een nieuw vol speelrecht en een seizoen omgeven met vraagtekens. Weber, die vorig jaar ook langs Qualifying School moest, slaagde echter niet in haar missie om het speelrecht dat ze op basis van haar 120e plaats op de Order of Merit had te verbeteren.

Na zes rondes had de Nederlandse minimaal op een score van -8 moeten staan en dat was precies de score waar ze de dag ook op begon. Op het moment dat ze de turn bereikte wist ze dat ze, na een bogey en een dubbel bogey, aan de bak moest om de top-45 in zicht te houden. Na birdies op 2 en 4 had ze nog maar één slag nodig maar in plaats van er op de laatste vijf holes nog een te winnen leverde ze er nog eentje in (op de par-4 achttiende) waardoor ze eindigde op -6, twee slagen teveel om ook in 2024 een vol speelrecht te hebben.

'Dat was flink balen', vatte ze haar gevoelens na afloop dan ook kort en bondig samen.

Helemaal met lege handen staat Weber echter niet.

'Ik weet dat ik bepaalde toernooien in ga komen, maar het begin van het jaar komt voor mij op de LPGA wat sloom op gang. Het plan is om een goede start te maken met wat toernooien op de Epson Tour en hopelijk ook wat invites te krijgen voor de LET zodat ik het beste kan maken van die eerste start op de LPGA.

Tour
  • Golfsupport