Veerman plaatst zich voor U.S. Open

Een Nederlandse vlag ontbreekt op de startlijst van het 121ste U.S. Open, maar met Johannes Veerman is er toch een beetje Nederland om voor te juichen.

veerman

Voor de wereldtop op 17 juni samenkomt op Torrey Pines voor alweer het derde Major van het jaar, worden er overal op de wereld kwalificatietoernooien gespeeld waar ook grote namen aan meedoen. Hunter Mahan, Pat Perez, Thomas Pieters, Graeme McDowell, het is maar een kleine greep uit de spelers die zich inschreven voor een van de qualifiers.

Onder hen ook de halve Nederlander Johannes Veerman die in Dallas een gooi deed naar een van de tien daar beschikbare startbewijzen voor wat ook wel het meest open Open wordt genoemd.

Waar Pieters en McDowell niet slaagden in hun missie, was er voor Veerman wél succes. In een door slecht weer geteisterd toernooi dat bij herhaling stil moest worden gelegd door overvloedige regenval, bleef Veerman rustig en speelde hij zich met -7 eenvoudig naar de top van het klassement en dus naar Torrey Pines.

Opvallend: aan het toernooi in Dallas deed ook een pas 13-jarige speler mee. De Oekraïens-Belgische tiener Lev Grinberg - die net als Veerman een Amerikaanse vlag achter zijn naam heeft - plaatste zich voor het finale kwalificatietoernooi door in een local qualifier als vierde te eindigen in een veld vol clubpro's en andere ambitieuzen. De puber trok zich net als een groot deel van het veld na de eerste ronde en weer een onderbreking terug en wordt daarmee niet de allerjongste speler op een Major ooit.

Tour
  • Pro Shots