Fotoboek over Seve

Tien jaar na het overlijden van Severiano Ballesteros verschijnt er een fotoboek over zijn leven. 'His Life through the Lens' is volgende maand verkrijgbaar.

Fotoboek over Seve

His Life through the Lens is samengesteld door David Cannon, Getty Images-fotograaf en vriend van charismatische Spaanse golfer die op 7 mei 2011 op 54-jarige leeftijd overleed. David ontmoette Seve voor het eerst op een pro-am op de Leicestershire Golf Club en was direct gefascineerd door de Spanjaard die nauwelijks Engels sprak, maar de bal wel driehonderd meter ver kon slaan en de meest onmogelijke slagen produceerde. Nauwelijks drie maanden later stond de jonge Seve na drie ronden aan de leiding in The Open op Royal Birkdale en was hij op weg om een wereldster te worden.

'Ik wilde met met dit fotoboek niet alleen het leven van Seve vastleggen, maar ook zijn unieke charisma en geestdrift... zijn trots en passie', zegt Cannon, die in het boek vertelt hoe hij iconische serie foto's maakte van de juichende Seve op de slothole van St Andrews, na het winnen van zijn tweede Open Championship in 1984.

Naast foto's van Cannon en uit de archieven van Getty Images, bevat het book ook prachtige actiefoto's en portretten die andere beroemde fotografen van Seve namen tijdens zijn indrukwekkende carrière die 95 overwinningen telde.

Het boek begint met een dankwoord van Javier, de oudste zoon van Seve, mede namens zij broer Miguel en zus Carmencita. De familie Ballesteros heeft ook een aantal nog nooit gepubliceerde familiefoto's ter beschikking gesteld. 'Het boek zou er nooit zijn gekomen zonder deze bijdragen van de familie en de steun van de R&S en de Europese Tour', aldus Cannon.

Elk hoofdstuk begint met een essay van golfauteur Robert Green, die twee boeken over Seve schreef, plus een 'moment in time' waarbij Cannon vertelt over zijn favoriete foto's van Seve. Het slotwoord van His Life through the Lens is voor Sir Nick Faldo, die vertelt over de rivaliteit tussen hen beiden, en goede vriend Jose Maria Olazábal die herinneringen ophaalt.

Naast de normale editie (£ 35) verschijnt er ook een limited edition verzamelbox (£ 120 of £ 95 in de voorverkoop) van duizend exemplaren, die is voorzien van een genummerde print van de coverfoto met een handtekening door David Cannon.

www.sevethebook.com