Nieuwe teamcompetitie

In een nieuwe matchplaywedstrijd op de DP World Tour nemen Groot Brittannië en Ierland het op tegen het Europese vasteland. De Hero Cup is in het leven geroepen op voorspraak van Ryder Cup-captain Luke Donald.

Nieuwe teamcompetitie

De matchplaywedstrijd zal worden gespeeld in Abu Dhabi, van 13 tot en met 15 januari. Beide teams zullen bestaan uit tien spelers en er worden fourballs, foursomes en singles gespeeld. Elke spelers speelt in elke sessie.

'Een van de eerste dingen die ik als Ryder Cup-captain wilde herinvoeren was een matchplay teamwedstrijd', aldus Donald, die samen met twee teamcaptains verantwoordelijk zal zijn voor de keuze van de spelers die in actie zullen komen. 'Op deze manier kunnen toekomstige Ryder Cup-spelers, -vice captains en -captains ervaring opdoen.'

In de jaren dat er geen Ryder Cup gespeeld wordt, heeft Amerika de Presidents Cup, maar sinds de Seve Trophy in 2013 ter ziele ging, heeft Europa geen gelegenheid meer om in teamverband te spelen.

In hoeverre dat een rol heeft gespeeld in het ongenadige pak slag dat Amerika vorig jaar in de Ryder Cup uitdeelde (19-9) is de vraag, maar met dit nieuwe intitiatief hoopt Donald in 2023 in Rome in ieder geval beter voorbereid aan de start te verschijnen.

'Ik heb met voormalige captains gesproken en ze menen allemaal dat dit soort evenementen in het verleden een positieve invloed hebben gehad – op zowel de spelers de een kans hebben om zich voor het Ryder Cup-team te plaatsen als hun eigen rol als captain.'

Dat de Seve Trophy nieuwe stijl niet meer is vernoemd naar Europa's grootste speler ooit, heeft natuurlijk te maken met de nieuwe sponsor, maar de dochter van Severiano Ballesteros, Carmen, liet via Twitter weten wat ze hiervan vond.

Tour
  • Golfsupport