Fox wint Seve Ballesteros Award

Ryan Fox heeft de Seve Ballesteros Award 2022 gewonnen. Hij werd door zijn collega-professionals op de DP World Tour uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Ryan Fox en de familie Ballesteros

De 36-jarige Fox is de eerste Nieuw-Zeelander die de prestigieuze prijs wint sinds Michael Campbell dat na zijn zege in het U.S. Open van 2005 deed.

De erkenning komt na een uitstekend seizoen waarin hij tweemaal won. Fox eindigde als tweede op de ranking van de DP World Tourr Ranking. Fox kreeg de helft van de uitgebrachte stemmen van de DP World Tour-leden, voor Rory McIlroy en Matt Fitzpatrick.

De Kiwi ontving de trofee uit handen van Seve's zoon Javier en dochter Carmen, die beiden deze week naar de Hero Dubai Desert Classic afreisden - een toernooi dat Seve zelf won in 1992.

Ryan Fox begon 2022 in stijl en pakte zijn tweede DP World Tour-titel ooit in de Ras al Khaimah Classic in februari, gevolgd door een emotionele overwinning op het Alfred Dunhill Links Championship in St. Andrews in oktober. Naast zijn overwinningen, toonde Fox een opmerkelijke in zijn prestaties en hij behaalde vier tweede plaatsen -in het Soudal Open, het Dutch Open, het Iers Open en de Nedbank Golf Challenge.

Fox: ‘Het is niet iets dat ik ooit had verwacht. Ik zou wel willen zeggen dat het iets is waar ik van droomde, maar als je naar die namen op de trofee kijkt, beschouw ik mezelf waarschijnlijk niet als een van hen. Dat is best mooi, en dat Javier en Carmen hier naartoe om hem te overhandigen, maakte het nog specialer.’
‘Seve is nog steeds een icoon in golf. Ik kende de geschiedenis van Seve, maar begreep toen ik opgroeide in Nieuw-Zeeland niet echt hoeveel invloed hij hier had. Het is cool om de verhalen te horen van enkele van de oudere jongens die met hem speelden, maar om mijn naam op de Seve Ballesteros Award te hebben, is nogal surrealistisch. Het is gaaf om in dat opzicht deel uit te maken van een klein stukje geschiedenis.’

Tour
  • DP World Tour