GM10: corona, WHS en les van Phil Allen

In de laatste editie blikken we terug op het bizarre jaar 2020, maar we kijken vooral vooruit. Phil Allen en Lee Westwood stomen je klaar voor 2021, we leggen het Wereld Handicap Systeem uit en hebben een lijst met de mooiste golfbestemmingen. Laat maar komen dat nieuwe seizoen.

GM10: corona, WHS en les van Phil Allen

Deze week ploft de laatste Golfers Magazine van het jaar op de deurmat. Dus als er echt geen starttijd meer te krijgen is, kun je gewoon lekker binnen op de bank aan je spel werken. Hieronder een greep uit de inhoud. Abonneren kan HIER.

We kijken met Jeroen Stevens (NGF) en Lodewijk Klootwijk (NVG) terug op een bewogen golfjaar. En misschien nog wel belangrijker: we kijken ook vooruit, want Covid-19 en thuiswerken blijken ook kansen te bieden.
Phil Allen houdt niet alleen het spel van Joost Luiten scherp, hij kan ook jouw swing onder handen nemen. Sterker nog, hij garandeert ons in vier weken allemaal een betere swing. We nemen zijn trainingsprogramma door en geven vijftig e-books weg.
We kunnen op dit moment niet reizen, maar dat betekent niet dat we geen tripjes mogen plannen... of er in ieder geval over dagdromen. We zetten de ultieme bucketlist-bestemmingen voor golfers op een rij.
Ground force reaction? Het is volgens veel topgolfers dé manier om de bal verder te slaan, ondersteund door een schier eindeloze stroom data. Heeft de golfswing dan helemaal geen geheimen meer? We gingen op onderzoek.
Ja, het ziet er wat ingewikkeld uit, maar na onze uitleg van het nieuwe Wereld Handicap Systeem hoef je je geen zorgen meer te maken. Gewoon lekker blijven golfen en qualifyingkaarten inleveren. Komt goed.
In deze editie testen we de nieuwe ijzers en woods van Honma, waarmee ze volgens ons een prima kans hebben om in Europa voet aan wal te krijgen. Ook gingen we aan de slag met een instapmodel laser van GolfBuddy en zaten we er lekker warmpjes bij in de winterkleding van Mizuno.
Lee Westwood speelt al 26 jaar op de Europese Tour en liet zich onlangs voor de derde keer kronen tot de beste speler van het circuit. Het ultieme bewijs dat ervaring belangrijk is. Hij deelt zijn beste tips.
Op de golfbanen is het deze winter net zo druk als normaal gesproken in de zomer. We zijn een groot voorstander van wintergolf, maar daar moet je je natuurlijk wel op kleden. Met de kleding blijf je in alle omstandigheden lekker warm.
Soms is negen holes wel genoeg. Sterker nog, soms is negen par-3 holes precies wat je nodig hebt. Biltse Duinen moet het niet hebben van zijn lengte, maar accuratesse is op deze fraaie baan des te belangrijker. Wij gingen de uitdaging aan.