In GM10: Interviews Joost Luiten, Adrien Dumont de Chassart, Robert-Jan Derksen en Tom O'Mahoney

Interviews Joost Luiten, Adrien Dumont de Chassart, Robert-Jan Derksen, Tom O'Mahoney en Gerard Snelderwaard • Masterclass putten • Evolutie van de caddie • Golf in Brisbane, Australië • Myth buster: versnellen bij chips • Mentale tips voor betere scores • De beste regenkleding

Golfers Magazine 10

De extra dikke Golfers Magazine 10 ligt eind deze week in de winkel. Heb je 'm liever standaard elke maand op de deurmat? Neem dan hier een abonnement. Hieronder een greep uit de artikelen die je leest in deze 148 pagina's dikke, laatste editie van het jaar.

Zo'n veertig procent van je slagen is een putt, dus om beter te scoren moet je meer tijd doorbrengen met je putter. Ga serieus aan de slag op de oefengreen of -mat. Menno Pelk legt uit waar je op moet letten.
Na het donkerste jaar uit zijn loopbaan brak in 2023 de zon weer door voor Joost Luiten. In een openhartig interview kijkt hij terug en vooruit: 'Ik zit nog lang niet aan mijn top.'
Wintergolf is voor bikkels. Daarom testen wij kleding die warm en droog houdt, een lichtgewicht draagtasje en een bloedmooie putter (want je moet toch ergens van genieten op zo'n hobbelende wintergreen).
En wéér hebben onze zuiderburen een golfer op de PGA Tour. Maak kennis met Adrien Dumont de Schassart, die via de Korn Ferry Tour zijn kaart veroverde. 'Mijn volgende doel is op het hoogste niveau winnen.'
Is jou ook geleerd dat je moet versnellen bij chips? Deze op het eerste gezicht zo onschuldige tip kan voor talloze problemen zorgen. We leren je een beter ritme, voor meer gevoel en consistentie in het korte spel.
Wat nou regen? Met een van deze regenjacks in de tas hoef je niet meer op buienradar te kijken of je kunt gaan golfen. Een onmisbaar stuk equipment in ons kikkerlandje.
Robert-Jan Derksen en Tom O'Mahoney kijken in een dubbelinterview terug op een rijke carrière, die heel misschien zelfs een vervolg krijgt op de Senior Tour. 'Ik heb niets te verliezen, maar wil het wel goed doen.'
Hoe goed kun jij omgaan met langzaam spel, pech en druk? Met deze elf tactische en mentale tips speel je slimmer haal je het maximale uit je score. Elke ronde weer.
In dit tweede deel van 'De Zweedse Methode' kijken we naar de dames, met Annika Sörenstam als onmiskenbare vaandeldraagster. Maar elke paar jaar komt de Scandinaviërs met een nieuwe lichting topgolfers.
Vroeger was een caddie een stille man van twijfelachtige hygiëne die je tas droeg. 'Show up, keep up and shut up' was het motto. Maar de moderne caddie moet ook wetenschapper, wiskundige en gokker zijn.
In 2032 worden de Olympische Spelen gehouden in Brisbane, Australië. Dat is nog een best eind in de toekomst, maar Niels Paauw was in de buurt en ging kijken of je hier een beetje kunt golfen. Nou, dan kan, was zijn conclusie. En hoewel het niet echt in de buurt ligt en al helemaal niet voor een korte golfvakantie, is zijn oordeel helder: hier moet je eens naar toe.