Cobra King Tour ijzers: metaalinjectie

Bij de nieuwe players ijzers van Cobra wordt extreem heet metaalpoeder in een mal geïnjecteerd om een zacht gevoel te krijgen en de consistentie te optimaliseren.
Cobra King Tour ijzers: metaalinjectie

Metal Injection Molding (MIM) noemt Cobra het proces, dat voorheen alleen bij wedges werd gebruikt en nu debuteert in een volledige set ijzers. Elk clubhoofd wordt gecreëerd door poeder van 304 roestvrijstaal tot 1340º C te verhitten en in een mal te spuiten. Ter vergelijking: bij smeden wordt gewerkt met metaal van 1200 graden.

Volgens de makers resulteert MIM in een dichtere structuur van de vleug van het metaal, waardoor ze zachter voelen dan een forged ijzer van koolstofstaal. Ook kan het clubhoofd in een preciezere design worden gegoten, wat de consistentie ten goede komt. En omdat er bij het proces nauwelijks restmateriaal hoeft te worden verwijderd, is subtiel polijsten voldoende, waardoor elke set King Tour ijzers er precies hetzelfde uitziet en presteert.

Een gewicht van wolfraam in de teen maakt de clubs stabieler en preciezer.

In de teen van het clubhoofd is een gewicht van wolfraam geplaatst, waardoor het zwaartepunt precies achter de sweetspot komt te zitten. Dit resulteert in veel precisie en extra stabiliteit. Achter het clubblad zit een insert van thermoplastic urethaan die vibraties dempt en zorgt voor een zacht, solide gevoel bij impact.

Alle Cobra ijzers, dus ook de King Tour, zijn uitgerust met Cobra Connect technologie. Een sensor in de grips houdt elke slag bij, zodat je via de Arccos Caddie app alle informatie kunt opvragen om je spel te verbeteren. De eerste negentig dagen van deze dienst zijn gratis.

Door de dichtere vleug van het metaal voelt de King Tour volgens de makers zachter dan een gesmeed ijzer.

De King Tour ijzers zijn alleen rechtshandig beschikbaar, in een set van ijzer-4 tot pitchingwedge. Er kan ook een losse gapwedge worden besteld. De standaardshaft is een KBS $-Taper 120 shaft, voorzien van een Cobra Lamkin Crossline grip, maar je kunt natuurlijk ook voor een anders shaft kiezen.

Ze liggen vanaf november in de winkel.

Prijs (7 ijzers): € 1299

www.cobragolf.com

Laatste nieuws