Callaway Ai Smoke-ijzers: groter en vergevingsgezinder

Callaway heeft de nieuwe Paradym Ai Smoke-ijzers een maatje groter gemaakt, terwijl de toplijn juist is afgeslankt. Het clubblad is ontworpen door een AI-computer en heeft verschillende diktes voor maximale snelheid en vergevingsgezindheid.

Callaway Ai Smoke-ijzers: groter en vergevingsgezinder

Net als bij de nieuwe Paradym Ai Smoke-drivers ging een zelflerende computer aan de slag met data van duizenden golfers. Met deze verzameling cijfers over clubhoofdsnelheid, invalshoek en impact werd een 'swing code' samengesteld, die Callaway gebruikte om een 'Smart Face' te creëren dat de ideale combinatie van maximale afstand en minimale verspreiding biedt. Het clubblad heeft verschillende diktes, wat snelheid en vergevingsgezindheid op peil houdt als je de sweetspot mist.

Minder vierkant

Het holle clubhoofd is wat groter dan we van Callaway gewend zijn, met juist een dunnere toplijn, wat de ijzers een modern uiterlijk geeft. Minder 'vierkant' dan in het verleden. Ook geeft de nieuwe look vertrouwen bij het adresseren van de bal.

Dat vertrouwen is terecht, want een nieuw ontworpen zool – met verschillende breedtes en een afgeronde leading-edge met variabele bounce – verbetert het contact met de grond. Het maakt de ijzers zeer vergevingsgezind en vergroot de kans op goed balcontact.

De mid- en lange ijzers hebben een iets langere shaft gekregen (64 mm). Dit helpt bij het genereren van meer swingsnelheid en resulteert in meer lengte, volgens de ontwerpers zonder dat je inlevert op verspreiding. Ofwel: de ballen eindigen dicht bij elkaar.

De Ai Smoke en de Ai Smoke Max Fast

Drie modellen

Er zijn drie modellen beschikbaar. De 'standaard' Ai Smoke past het best bij golfers met een gemiddelde tot hoge swingsnelheid die maximale afstand en een betere verspreiding willen. De Ai Smoke HL (High Launch) heeft een diepere cavity, waardoor hij meer spin genereert en de bal de lucht in helpt bij lagere swingsnelheden. De Ai Smoke Max Fast richt zich op spelers die de bal hoog en ver willen slaan, wat wordt bereikt door lichtere componenten en meer loft.

Prijs (6 ijzers): € 1199 (staal) / € 1299 (graphite)