Thomas weer de sterkste

Met zijn derde overwinning van het (ingekorte) seizoen heroverde Justin Thomas de hoogte positie op de wereldranglijst.
Thomas weer de sterkste

Het leaderboard van de St Jude Invitational, een World Golf Championship, liet zien dat Thomas (65) na 72 holes een ruime voorsprong van drie slagen had op een groep met Brooks Koepka (69), Phil Mickelson (67), Tom Lewis (66) en Daniel Berger (65), maar de 27-jarige Amerikaan moest er wel degelijk hard voor werken.

Halverwege de tweede negen stonden er maar liefst vijf spelers aan kop en Brooks Koepka – die volgende week voor de derde keer op rij het PGA Championship hoopt te winnen – zette hem tot de laatste hole onder druk. 'Het was hard werken', aldus Thomas.

Maar de winnaar van het PGA Championship in 2017 was niet van plan de kaas weer van zijn brood te laten eten, zoals hem drie weken geleden overkwam toen hij in een play-off verloor van Morikawa. Hij maakte birdies op vijftien en zestien en twee solide parren op de slotholes, wat ruim voldoende bleek voor zijn dertiende overwinning – alleen Jack Nicklaus en Tiger Woods hadden er op hun 27ste meer achter hun naam staan.

'Het was hard werken, maar geweldig', aldus Thomas. 'Vooral omdat we de dag begonnen met vier slagen achterstand. In het verleden speelde ik vaak niet geweldig als ik terrein moest goedmaken, maar daar heb ik veel van geleerd.' Het was pas de tweede keer dat Thomas vanuit achterstand wist te winnen.

Als kers op de taart verdreef hij ook Jon Rahm (na pas twee weken) van de eerste plaats op de wereldranglijst. In 2018 stond Thomas al eens een maand bovenaan.

Leaderboard

Laatste nieuws