Pieters op jacht

Thomas Pieters begint de derde ronde van het Bridgestone Invitational als tweede, op slechts twee slagen van leider Jimmy Walker.

Thomas Pieters begint de derde ronde van het Bridgestone Invitational als tweede, op slechts twee slagen van leider Jimmy Walker.

Walker speelde de tweede ronde van deze wedstrijd uit de reeks World Golf Championships in 65 slagen om op een totaal van zeven onder par te komen. De Texaan, die vorig jaar het PGA Championship won, heeft dit jaar op de PGA Tour nog maar één top-10 plaats behaald, mede omdat bij hem na de beet van een teek de Ziekte van Lyme werd geconstateerd.

Jimmy Walker slaat zaterdag om 20.00 uur Nederlandse tijd af. Hij is in de laatste groep ingedeeld met Thomas Pieters, die tot een 70 kwam.

De Belg, 34ste op de wereldranglijst, maakt al twee dagen indruk in dit eliteveld, al kreeg je door zijn gezichtsuitdrukking het idee dat hij heel ontevreden was.

‘Ik kan te streng voor mijzelf zijn’, zei hij na de ronde. ‘Zeker als ik niet de perfecte bal sla. Maar ik speelde best ok. Sloeg veel greens, al waren het er wat minder dan gisteren. De drives zijn nog steeds niet helemaal in orde, maar toch is mijn ballstriking goed te noemen. Vandaag en gisteren.’

Pieters speelt deze week zijn zestiende toernooi dat meetelt voor de PGA Tour. Hij behaalde al drie top-5 plaatsen: 5de in het Mexico Championship, tweede in het Genesis Open in Los Angeles en vierde in The Masters.

‘Wat die niet-perfecte slagen betreft: Ik moet ze gewoon accepteren, net als de goede’, aldus de man uit Antwerpen.’

Dag twee op de par-70 South Course van de Firestone Country Club in Akron, Ohio werd gekenmerkt door slecht weer. Vanwege onweer werd het spel drie keer stilgelegd. In totaal kon er ongeveer vijf uur niet worden gespeeld.

Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde zaterdag van 18.00-24.00 uur rechtstreeks uit.

Stand na 36 holes en Live Scoring vanaf 14.00 uur via website Europese Tour