Van Driel neemt het stokje over

Op dag drie van het BMW International Open wist Daan Huizing niet onder par te duiken, maar Darius van Driel nam na een 64 zijn hoge positie op het leaderboard over.

Van Driel neemt het stokje over

Het leaderboard in Duitsland laat na 54 holes een roodwitblauwe vlag zien op de 4de, 14e en 21ste plaats. En onze zuiderburen doen een flinke duit in het zakje met een 2de plaats voor thomas Pieters. Daar kunnen de Lage Landen mee aankomen.

De koppositie in het BMW International Open is al drie ronden in handen van de Chinees Haotong Li (-20), die zijn voorsprong op moving day uitbreidde tot drie slagen. Zijn naaste achtervolger is Thomas Pieters, die na ronden in 69, 64 en 66 slagen op -17 te vinden is. De Engelsman Jordan Smith ligt vooralsnog op koers voor brons (-16).

Vlak achter dit podium – en beslist reikhalzend omhoog kijkend – vinden we Darius van Driel (-15), die met een 64 (-8) een reuzensprong maakte. Hij noteerde vandaag maar liefst negen birdies en hoefde alleen op de par-3 achtste een slag in te leveren. Van Driel maakte in drie ronden slechts vier bogeys (tegen 17 birdies en een eagle) en kan de slotdag dus met zelfvertrouwen tegemoet zien. Het gat van vijf slagen met Li is fors, maar een topnotering ligt beslist om de hoek te wachten.

Dat golfclub München Eichenried ook van zich af kan bijten, merkte Daan Huizing. Na een 62 en een 69 kwam hij op dag drie niet verder dan een 73 (+1), na drie birdies, twee bogeys en een double bogey. Hiermee viel de Zwollenaar weg uit de top 10 en begint hij de slotdag op de 14de plaats (-11). Met een goed slotakkoord ligt er echter ook voor Huizing deze week een flinke cheque te wachten.

Zelfs Wil Besseling mag nog dromen van een top 10 notering – knap nadat hij vorige week zijn eerste Major speelde. Na een 67 meldde hij zich op het randje van de top 20 en op -10 is hij slechts twee slagen verwijdert van de top 10. Alles om voor te spelen dus voor de lange Noord-Hollander, die na zijn goede resultaten van de afgelopen weken blaakt van het zelfvertrouwen.

Tour
  • Golfsupport