Top 10 voor Van Driel, Pieters grijpt net mis

Alle Nederlanders leverden in op de slotdag van het BMW International Open, maar Darius van Driel handhaafde zich net in de top 10. Haotong Li schudde in een play-off Thomas Pieters van zich af.

Top 10 voor Van Driel, Pieters grijpt net mis

Onze landgenoten hadden moeite om op de slotdag van het BMW International Open een score binnen te brengen, waardoor ze allemaal terrein prijs gaven.

Wil Besseling kwam met vier birdies op zijn eerste tien holes nog goed wel heel goed uit de startblokken, en meldde zich zelfs even in de top 10. Op de par-3 twaalfde ging het echter mis met een double bogey en ook op dertien leverde hij een slag in. Die schade wist hij niet meer te herstellen, zodat een 71 (-1) het maximaal haalbare bleek. Met een totaal van -11 werd hij 26ste.

Het was ook niet de dag van Daan Huizing, die het toernooi met een 63 zo spectaculair was begonnen. Een birdie op zijn openingshole gaf nog enige hoop, maar daarna leverde hij met drie bogeys alleen nog slagen in voor een 74 (+2). Hij zakte naar de 36ste plaats (-9).

De beste Nederlander werd hiermee Darius van Driel. Ook hij leverde op de laatste dag een aantal plaatsen in met een ronde level par (72), maar hij zal tevreden zijn dat hij na een moeilijke eerste negen in 38 slagen terug knokte met een back nine onder par (34). Zijn totaal van -15 was net voldoende voor zijn tweede top 10-notering op rij.

De titel ging in Duitsland naar Haotong Li, die het toernooi van begin tot eind leidde. Makkelijk ging dat echter niet. De Chinees verspeelde door vier bogeys de drie slagen voorsprong die hij had opgebouwd en zag dat een ontketende Thomas Pieters met een 67 (-5) de leiding overnam.

Li beet zich vast en speelde zijn laatste drie holes in twee onder par om de Belg met een 70 weer bij te halen op -22. In de play-off liet hij vervolgens meteen zien wie er deze week het best was: met een birdie op de par-5 achttiende won hij na vier jaar 'droog staan' zijn derde toernooi op de DP World Tour.

Op de Ladies European Tour werd Romy Meekers 43ste in het Czech Ladies Open. De kersverse professional eindigde na 54 holes op een totaal van 214 slagen (-2). De winst ging naar de Tsjechische amateur Jana Melichova (-14), die haar landgenote Klara Spilkova en de Deense Nicole Broch Estrup een slag achter zich wist te houden.

Tour
  • Golfsupport