Huizing handhaaft zich bovenin

Door een onweerspauze is nog niet het hele veld in Duitsland binnen, maar wel is al zeker dat Daan Huizing zich met een 69 (-3) handhaaft in de bovenste regionen van het leaderboard. Dewi Weber miste in haar eerste Major ruim de cut.

Huizing

Net als gisteren maakte Huizing volop birdies (zes stuks), maar nu moest hij ook drie keer zijn meerdere erkennen in de baan net buiten München. De schade op het leaderboard bleef echter beperkt. Met een 69 (-3) lijkt hij slechts één plaats in te leveren en begint hij het weekend van het BMW International Open op de derde plaats (-12).

Wel liep de achterstond op leider Haotong Li (67) op naar drie slagen (-15) en wurmde de al maanden in goede vorm verkerende Nieuw-Zeelander Ryan Fox zich hier zich na een 64 tussen op -14. Ook Thomas Pieters deed met een 64 (-8) goede zaken, en heeft de leider met -11 nog in het zicht.

Door een weather delay is nog niet het hele veld binnen, maar het lijkt erop dat ook Darius van Driel en Wil Besseling er in het weekend bij zijn.

Besseling had met een 70 een slag meer nodig dan gisteren, maar de schade lijkt beperkt te blijven tot een tiental plaatsen. Met -5 heeft hij een slag speling op de projected cut.

Van Driel had een geweldige eerste negen, waarin hij maar liefst vijf slagen onder par dook. Na de turn stokte de productie, maar met een birdie op zijn slothole voorkwam hij dat hij terrein moest prijsgeven. Met een 67 (-5) en een totaal van -7 wam hij brutaal de top twintig binnen.

Op de LGPA Tour miste Dewi Weber in haar eerste Major ruim de cut. De tweede ronde van het KPMG Women’s PGA Championship is nog bezig maar met 75-78 (+9) had ze geen moment zicht op het weekend.

Tour
  • Golfsupport