Luiten, prima start door sterk slot

Luiten op jacht naar goed resultaat.

Het Italiaans Open op Golf Club Milano is een toernooi waar veel geld en veel punten te verdienen zijn. Een goed resultaat zou Joost Luiten dan ook uitstekend uitkomen. Na goede uitslagen in Portugal (12e) en Schotland (36ste) De Nederlandse nummer 1 staat 52ste op de Order of Merit, nummer 99 van de wereld, en kan met een goede week in het noorden van Italie zijn cijfers behoorlijk opkrikken.

De eerste ronde op de smalle en 6500 meter lange baan, was er alle kans om laag te gaan. Er stond geen zuchtje wind en er werden dan ook veel scores onder par binnengebracht. Met een score van een onder par sta je gedeeld 63ste en maar liefst zes man kwamen tot een score van zeven onder par en delen daarmee de koppositie.

Joost Luiten bevindt zich daar qua score en klassering precies tussenin en dankt die positie met name aan een sterk slot. Na tien holes stond de Nederlander op level par na drie birdies en drie bogeys, maar na achttien holes stond er een prima -3 op de kaart dankzij birdies op veertien, zeventien en achttien, goed voor een gedeeld 31ste plaats.

Luiten was gematigd tevreden na afloop van de openingsronde, zo schreef hij op zijn website.

'Het is altijd lekker, afsluiten met twee birdies. Sowieso was zes birdies prima op een baan met kleine greens en zeker de eerste negen holes smalle fairways. Maar drie bogeys maken in achttien holes is op dit niveau gewoon te veel. Alle drie die bogeys kwamen op lange par-3 holes waar je ijzer-3 of ijzer-4 moet slaan. Dan kan je een keer bogey maken, maar ik mis drie keer de green aan de verkeerde kant en lever zo drie slagen in. Dan wordt het heel lastig om een echt lage score neer te zetten.'

'Die lage score zit er zeker in want deze baan die een beetje old school is ligt me zeker. Het is hier vooral belangrijk recht te zijn van de tee. Het putten ging een stuk beter dan vorige week dus morgen die par-3 holes beter spelen dan kan het leuk worden.'

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)