Nederlanders rukken op

Terreinwinst op Challenge en European Tour

van driel

Om te zeggen dat Golf Club de Geneve eenvoudig speelde op de derde dag van de Rolex Trophy, is een understatement. Net als de afgelopen dagen trouwens want van het complete veld van veertig man staat maar één man (Rhys Enoch) niet onder par en koploper Santos staat na drie dagen al op negentien onder par in de wedstrijd van de Challenge Tour.

Met die score heeft de Portugees een aardig gaatje geslagen met de achtervolgers dus stuk voor stuk zullen hopen dat er morgen op de slotdag nog een (hele) lage ronde in zit. 

Dat geldt zeker ook voor Darius van Driel, die met -15 gedeeld tweede staat na een foutloze derde omloop van maar liefst negen onder par.

'De baan speelt stukken langzamer en zachter dan de afgelopen jaren. Het is daardoor echt een birdiefeest. Ik holede de eerste twee dagen bijna niets, maar vandaag - afgezien van een drieputt op mijn eerste hole - aardig wat.'

Van Driel, die als nummer 31 van de Order of Merit goede zaken kan doen in het limited field evenement, heeft een overwinning nog niet uit zijn hoofd gezet, al beseft hij dat het voordeel bij Santos ligt.

'Het gat is inderdaad groot, maar er worden een hoop birdies gemaakt hier. Hopelijk speel ik morgen weer een goede ronde en dan moet je hopen dat hij er hier en daar een paar mist. Ik ga zeker nog voor de winst... en de Rolex.'

Niet alleen Van Driel koestert nog ambities, ook Daan Huizing zal hoopvol uit de veren komen morgen. De Soestenaar ging vroeg de baan in, tekende voor een 67, en stond met een totaal van -14 lang bovenaan het leaderboard. Als gedeeld vierde is zijn achterstand op de koploper nog een slagje meer, maar ook voor hem geldt: maak er een birdiefestijn van en wie weet wat er nog in het vat zit.

Wil Besseling ging rond in zeven onder par en steeg daardoor flink en naar de 23ste plaats (-8), terwijl Lars van Meijel weinig opschoot met zijn ronde in drie onder par. Met -5 staat hij gedeeld 33ste.

Leaderboard

Europese Tour

Joost Luiten had duidelijk geen moeite met wakker op de tweede dag in Zweden. Ondanks zijn vroege start schoot de Nederlander uit de startblokken op een opnieuw lastig spelend Hills Golf & Sport Club.

Na drie holes stonden er al drie birdies op de kaart na gewonnen slagen op hole tien, elf én twaalf. Daarna stokte de productie; na acht opeenvolgende parren won Luiten pas op hole drie weer een slag, om daarna nog een birdie en twee bogeys te maken voor een prima 67 (-3), goed voor bijna dertig plaatsen winst in het klasement. 

'Het was vanochtend weer lastig spelen op de baan van de Hills Golf & Sports Club met flink wat wind en onze eerste tien, elf holes ook regen. Maar ik begon heel erg goed met birdies op mijn eerste drie holes. Op hole 10 en 11 sloeg ik ijzers binnen een meter en op 12 maak ik een putt voor birdie van vier meter. Na drie gespeelde holes -3, dat is lekker want je bent weg van de cutlijn en kunt meteen naar boven gaan kijken. Daarna sloeg ik mijn ijzers net niet dichtbij genoeg om echte birdiekansen te hebben. Wel een birdie op de par-5 derde maar helaas ook een 3-putt bogey op hole 6. Hole 7 is de moeilijkste hole van de baan, maar ik sloeg een perfecte ijzer-6 op een meter of vier en maak de putt. Helaas eindig ik met bogey op hole 9. Mijn afslag ging net rechts de semi-rough in. Ik raak daarna mijn ijzer-8 in het natte gras niet goed, in de bunker, geen beste bunkerslag en de putt van een meter of vier voor par mis ik. Daar baalde ik stevig van maar een ronde 67 (-3) in deze omstandigheden is zeker niet slecht. Voor Maarten aan de tas was het vandaag ook weer een echte test met de draaiende wind en veel hoogteverschillen in de baan.  Maar het ging goed, we hebben het weekend gehaald en dus voor Maarten als caddie de eerste euro’s verdiend...', aldus Luiten op zijn website.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport