Kitayama opvolger Luiten in Oman

Nederlander trekt zich terug voor Qatar

kitayama

De lange onderbreking door de stormachtige wind in de tweede ronde trok tot en met zondag een flinke wissel op het toernooi. Niet alleen betaalden veel van de spelers die vrijdag in de ziedende storm naar buiten gingen een hoge prijs, het schema in het weekend was ronduit rommelig, met een lange laatste dag tot gevolg.

De slotdag kende voor de titelverdediger twee gezichten. In het restant van zijn derde ronde maakte Luiten - die de tweede ronde fors inleverde door een ronde in 77 slagen als gevolg van de harde wind en een pijnlijke rug - geen enkele fout waardoor hij flink steeg op het leaderboard en zelfs de top-5 nog in het zicht had. 

De foutloze 68 (-4) kreeg later op de zondag geen vervolg. Luiten, die zich gisteren afmeldde voor de wedstrijd in Qatar die deze week op de rol staat, kwam in de vierde omloop niet verder dan level par, onder meer met een bogey op de slothole, waardoor hij met een totaal van -2 net één slag teveel gebruikte om alsnog in de top-10 te eindigen. 

De zege in Oman ging met -7 en één slag voorsprong op een kwartet runner's-up naar de Amerikaan Kurt Kitayama, die vrijdag misschien wel een van de grootste slachtoffers van de wind was. Vlak voor de toeter ging ten teken dat verder spelen écht niet meer mogelijk was, blies de wind zijn bal pardoes de bunker in. 

Voor de 26-jarige Amerikaan, die in november zijn kaart haalde door als vierde te eindigen op qualifying school, was het alweer de tweede zege op het hoogste niveau nadat hij eerder ook al de sterkste was in Mauritius. 

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport