Deze Week in Golf

Niet alle toppers naar Shanghai ... Laatste kans voor veel Nederlandse Challenge Tour-spelersPGA Tour

De betere spelers van het Amerikaanse circuit kunnen veel geld verdienen in China - zie hierboven - maar de mindere goden zijn deze week (26 - 29 oktober) ook niet slecht af.

Zij kunnen meedoen aan het met 4.200.000 dollar gedoteerde Sanderson Farms Championship in Jackson, Mississippi.

Vorig jaar ging de zege op de par-72 baan van de Country Club of Jackson naar de Amerikaan Cody Grible.

Vanaf donderdag 15.00 uur Live Scoring via website PGA TourChallenge Tour

Daan Huizing heeft zich afgelopen weekeinde met een gedeelde derde plaats in het Foshan Open in ieder geval geplaatst voor de Grand Final van de Challenge Tour, die volgende week (1 - 4 november) in Oman wordt gespeeld. Daar mogen de beste 45 van de Order of Merit aan de start verschijnen en uiteindelijk promoveren de beste vijftien van de jaarranglijst naar de Europese Tour 2018.

Als Huizing uiteindelijk in de top-15 wil eindigen, dan zal hij in Oman en deze week in Ras Al Khaimah - een van de zeven staatjes die de Verenigde Arabische Emiraten vormen -  flink in de bus moeten blazen, maar hij heeft zichzelf in ieder geval een kans gegeven.

Naast Huizing doen ook Reinier Saxton, Maarten Lafeber, Darius van Driel en Jurrian van der Vaart mee aan de met 350 duizend dollar gedoteerde Ras Al Khaimah Golf Challenge, die van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 oktober wordt gespeeld.

Wil Besseling reist niet naar het Midden-Oosten af en zal zich dus richten op de kwalificatoernooien voor het seizoen 2018 van de Europese en de Challenge Tour.

De Ras Al Khaimah Golf Challenge wordt gespeeld op de 6.724 meter par-71 baan die een linksachtig karakter heeft.

Wat moeten de Nederlanders - met uitzondering dus van Daan Huizing - deze week doen om zich in ieder geval te plaatsen voor de Grand Final en zich zo ook en passant meteen te kwalificeren voor de Qualifying School.

Reinier Saxton: staat nu 60ste op de Order of Merit. Moet minimaal zevende worden. Beste finish dit jaar: 8ste in het Tsjechisch Challenge Open.

Maarten Lafeber: 73ste. Top-3. Beste finish dit jaar: 5de in het Deens Challenge Open.

Darius van Driel: 87ste. Eerste of tweede. Beste finish dit jaar: 12de in het Kenya Open. *

Jurrian van der Vaart: 96ste. Eerste of tweede. Beste finish dit jaar: 5de in het Deens Challenge Open.

* Van Driel werd dit seizoen zesde in het Australisch PGA, een wedstrijd van de Europese Tour

Starttijden dag 1 en 2

Vanaf woensdag 5.00 uur Live Scoring via website Europese TourLPGA Tour

Anne van Dam heeft zich afgelopen week simpelweg naar de beslissende fase van de Qualifying School van de LPGA Tour gespeeld. Een top-80 plaats was in de tweede kwalificatiewedstrijd voldoende en ze werd gedeeld vijfde.

De zogenaamde Stage 3 vindt van 29 november - 3 december (vijf ronden) plaats op de twee banen van LPGA International bij Daytona, Florida. De beste twintig van dit toernooi krijgen een volle tourkaart voor het seizoen 2018.

Meer informatie via website LPGA TourLadies European Tour

Van 1 - 4 november wordt op de baan van de Saadiyat Beach Golf Club in Abu Dhabi het met 515 duizend euro gedoteerde Fatima Bint Mubarak Ladies Open gespeeld.

Kalender 2018 Ladies European TourFoto boven: de achttiende green van de Sheshan Golfclub (Getty Images)