Pieters de sterkste in Abu Dhabi

Slechts een paar maanden na zijn titel in Portugal schreef Thomas Pieters overwinning nummer zes op zijn palmares – eentje uit de Rolex Series zelfs. Daan Huizing werd 53ste.

Pieters de sterkste in Abu Dhabi

Uitslag Abu Dhabi HSBC Championship.

De Belgische long hitter voelde op de slotdag de hete adem van een paar grote namen in zijn nek, maar onverstoorbaar zocht hij zijn weg over de lastige Yas Links. De wind was beduidend minder dan de eerste dagen, maar als je op dit design van Kyle Phillips uit positie bent, ben je zo een paar slagen kwijt.

Dat overkwam Rory McIlroy (69), die zich met vijf birdies en een eagle in de buurt van de leiders meldde, maar op zijn laatste vijf holes drie slagen moest inleveren. Shane Lowry zou ervoor hebben getekend: met een 77 zakte hij van de 2de naar de 12de plaats.

Hoogtepunten dag 4.

Rafa Cabrera Bello (70), Shubhankar Sharma (71) en Viktor Hovland (72) mochten langer hoop houden op een overwinning, maar ook zij maakten dure fouten en zagen hun pogingen stranden. Een sterk slotakkoord was er van de opgewonden standjes Tyrrell Hatton (67) en Viktor Dubuisson (69), maar ook zij waren te ver weg om het gat met Pieters te dichten.

De 29-jarige Belg heeft de laatste jaren hard aan zijn spel gewerkt – vooral zijn putten was onder de maat – en plukt daar nu de vruchten van. 'Ik speel echt goed golf en heb controle over mijn balvlucht', aldus Pieters. 'En in het weekend hield mijn putter me in de race.'

Met één birdie en één bogey voor een ronde level par (-72) hield Pieters de concurrentie op een slag en stond hij voor de zesde keer op de Europese Tour, tegenwoordig de DP World Tour, met de beker in zijn handen.

'Een toernooi uit de Rolex Series winnen, beter wordt het niet in Europa', glunderde hij. 'Hopelijk stijg ik flink op de wereldranglijst, want ik wil de grote toernooien weer spelen. Toen ik drie jaar geleden uit de top 50 viel, deed dat goed pijn, maar gelukkig ben ik weer terug.'

Daan Huizing (boven) ging gisteren in level par rond (72) en wist hier vandaag met solide spel zelfs nog een slag onder te duiken (71). Met birdies op hole zeven, elf en dertien maakte hij zelfs een grote sprong op het leaderboard, maar een double bogey op de afsluitende par-5 stond een plaats in de middenmoot uiteindelijk in de weg.

De promovendus van de Challenge Tour, en enige landgenoot die deze week de cut haalde, begon zijn seizoen met een 53ste plaats (+2).

Tour
  • Pro Shots