Van der Vaart houdt stand

Jurrian van der Vaart scoorde zes slagen minder goed dan op dag 1, maar toch staat hij halverwege de Ras Al Khaimah Golf Challenge nog steeds eerste.

Jurrian van der Vaart scoorde zes slagen minder goed dan op dag 1, maar toch staat hij halverwege de Ras Al Khaimah Golf Challenge nog steeds eerste. Wel moet hij die positie – met tien onder par – delen met de Amerikaan Chase Koepka.Van der Vaart maakte donderdag vijf birdies en drie bogeys op de par-72 baan van de Al Hamra Golfclub in het kleine emiraat Ras Al Khaimah.

‘Een 64 zoals op dag een maak je natuurlijk niet gemakkelijk meteen nog een keer’, aldus van der Vaart. ‘Gisteren holede ik een slag uit vanaf de fairway, holede een paar goede putts en had ook een paar tap-ins. Daarnaast waren er een paar prima slagen vanuit de rough en vandaag waren die weer wat minder.’

Jurrian van der Vaart staat nu 96ste op de Order of Merit en alleen met een eerste of tweede plaats in Ras Al Khaimah stijgt hij naar de top-45, zodat hij mee kan doen aan de Grand Final in Oman en ook meteen aan de Qualifying School.

Lukt dat niet, dan is een top-70 plaats op de Order of Merit het doel: die geeft hem in ieder geval een ‘goede kaart’ voor de Challenge Tour van 2018.

‘Ik weet niet waar ik sta, ik weet niet wat ik moet verdienen’, zegt Van der Vaart. ‘Ik kan alleen maar proberen zo goed mogelijk te spelen. Wat ik wel weet, is dat het werk met mijn coach Inder van Weerelt er toe heeft geleid dat ik de bal nu, zeker vanaf de fairway, goed sla. In principe krijg ik de bal op een meter of drie van de vlag.'

Van der Vaart is niet de enige landgenoot in het weekend in Dubai: ook Maarten Lafeber (T24), Reinier Saxton (T24) en Daan Huizing (T36) hebben nog twee dagen om te stijgen op het leaderboard. 

Voor Darius van Driel zit de wedstrijd - en daarmee het seizoen - er op. Van Driel was weliswaar drie slagen beter dan op dag 1 (78 om 75) het was ruim onvoldoende om door te mogen naar de laatste twee dagen van het toernooi.

Stand en Live Scoring via website Europese Tour