Golfers Choice Awards: wat is de beste baan van Nederland?

Als de Golfers’ Choice Rankings van 2024 in één woord samengevat zouden moeten worden, zou dat 'verandering' zijn - er is veel beweging in de top geweest. In sommige categorieën staat geen enkele club in de top 10 op dezelfde positie als vorig jaar.

bernardus

"De Golfers' Choice Rankings zijn de door gebruikers gegenereerde ranglijsten waar iedereen op zit te wachten. Met een recordaantal van negentien landen en elf categorieën - en met enkele verrassende nieuwe winnaars - zijn dit de spannendste Golfers' Choice Rankings tot nu toe", schrijft Leading Courses in het persbericht dat met de bekendmaking werd meegestuurd.

De Golfers' Choice Rankings bestaan uit 11 categorieën verdeeld over 19 landen – 15 in Europa, 2 in Afrika, 1 in Azië en 1 in Zuid-Amerika. De categorieën zijn:

Beste Onderhoud

Beste Prijs-Kwaliteitverhouding

Beste Faciliteiten

Beste Restaurant

Beste Omgeving

Beste Gastvrijheid

Beste 9-holes Golfclub

Beste Par-3 Golfbaan

Beste 18-holes Golfclub

Beste Golfbaan

Meest Verbeterde Golfclub (nieuw voor 2024)

Beste van Nederland

Een van de grote verrassingen van het jaar is toch wel dat Bernardus Golf de Koninklijke Haagsche van de nummer 1 positie heeft verdreven. Ook de afgelopen jaren zat de top dicht bij elkaar maar dit jaar was het de baan uit Cromvoirt die op de hoogste rapportcijfers mocht rekenen.

De oefenfaciliteiten op Bernardus Golf zijn ongekend.

Bernardus Golf, drie jaar gastheer van het KLM Open en aanstaand gastheer van de Solheim Cup van 2026 is een unieke ledenbaan waar alle bezoekers Member for a Day zijn. Het serviceniveau is hoog, het onderhoud uitstekend en de oefenfaciliteiten ongeëvenaard.

Banen & Reizen
  • Leading Courses