Golf Pride draait het om met de Reverse Taper-grips

Grip-specialist Golf Pride heeft drie puttergrips ontwikkeld waarbij de bovenkant smaller is dan de onderkant. Deze zogenaamde Reverse Taper Technology moet helpen om de consistentie op de green te bevorderen.

Golf Pride draait het om met de Reverse Taper-grips

Golf Pride maakt al bijna 75 jaar grips en die ervaring – samen met uitgebreide testen onder consumenten – resulteerde in de nieuwe Reverse Taper-modellen. Een smallere bovenkant zorgt voor een stabiele bovenste hand, terwijl de bredere onderkant spanning in de onderste hand voorkomt en een vloeiende versnelling stimuleert. Daarnaast moet het design voorkomen dat de polsen in de stroke knikken.

'In de gripcategorie zien we een trend waarbij producenten proberen om de handen tijdens het putten buiten spel te zetten, terwijl ons onderzoek laat zien dat de connectie tussen handen en grip de prestaties bevordert', aldus James Ledford, de grote baas bij Golf Pride. 'Spelers van elk niveau waren enthousiast over Reverse Taper.'

De grips zijn gemaakt van polyurethaan, om de juiste combinatie van zachtheid, textuur en gewicht te krijgen. Ze bieden en zacht gevoel, maar je krijgt wel veel feedback. De verschillende kleuren fungeren als visueel hulpmiddel, terwijl de texturen helpen bij het plaatsen van de handen – wat voor soort grip je ook gebruikt.

De grips zijn verkrijgbaar in twee formaten en drie verschillende vormen. Bij elk model is het gewicht zo gebalanceerd dat de golfer tijdens de stroke goed blijft voelen waar het clubhoofd zich bevindt.

• Rond: populair voor alle verschillende griptechnieken, met een traditionele ronde bovenkant, die uitloopt in een breder onderste deel.

• Pistol: klassieke pistol-vorm die helpt om de bovenste hand 'vast te zetten'. Voor elk soort griptechniek en vaak populair bij golfers die de voorste hand laag hebben.

• Plat: de iets meer ovale vorm in de bovenkant maakt deze grip populair bij spelers die beide handen naast elkaar hebben.