Pablo Larrazábal verdedigt zijn KLM Open-titel in 2024

Pablo Larrazábal, winnaar van het KLM Open in 2023, speelt mee in de 104de editie op golfbaan The International bij Amsterdam van 20 tot en met 23 juni 2024.

larrazabal

Nederlandse golffans kunnen zich verheugen op de komst van deze gepassioneerde en succesvolle Spanjaard die ondertussen negen overwinningen op de DP World Tour op zijn naam heeft staan.

KLM Open heeft bijzondere band met Spaanse spelers

Het KLM Open heeft een bijzondere band met Spaanse golfers. Op de beker prijken de namen van acht Spanjaarden die goed zijn voor maar liefst elf overwinningen. De meest legendarische is Seve Ballesteros, die het toernooi drie keer op zijn naam schreef. Memorabel was ook de recente overwinning in 2019 van Sergio Garcia, die de 100ste editie van dit internationale sporttoernooi won.

Na zijn overwinning in 2023 wreef Larazábal tijdens de persconferentie, als een verliefde tiener, de hele tijd over de trofee. Hij verhaalde destijds over de vele Spaanse spelers die op de trofee staan en vertelde met name over zijn vriend en mentor Ramón Sota die in 1966 en 1971 het Open won.

'Het winnen van het KLM Open was een droom die uitkwam. Om mijn naam tussen al die fantatische spelers op deze beker te hebben maakt me trots. Ik kan niet wachten om terug te komen en mijn titel te verdedigen', keek de Spanjaard vooruit en terug.

Toernooidirecteur Daan Slooter is bijzonder blij met de komst van Larrazábal: ‘Pablo hoefde niet lang na te denken over zijn deelname aan het KLM Open 2024. Na de winst in 2023 riep hij al meteen dat hij terug zou komen om zijn titel te verdedigen. En die belofte komt hij na. Spaanse golfers hebben een speciaal plekje veroverd bij de Nederlandse golfliefhebbers. Maar het KLM Open ook bij de Spaanse golfers: Seve Ballesteros en Gonzalo Fernandez-Castaño behaalden ooit hun eerste overwinning in Nederland en José-Maria Olazábal won in de langste play-off in de geschiedenis van de European Tour.”

Andere Spanjaarden die het KLM Open wonnen:

2023 Pablo Larrazábal

2019 Sergio Garcia

2005 Gonzalo Fernandez-Castaño

1994 Miquel Angel Jiménez

1989 José Maria Olazábal

1976, 1980, 1986 Seve Ballesteros

1966, 1971 Ramón Sota

1965 Ángel Miguel

Misschien ook voor jou:
Profiteer! Met korting naar het KLM Open
Tour
  • Golffile