Langstlevende Masterskampioen Jack Burke Jr. overleden

Tien dagen voor de Amerikaan zijn 101ste verjaardag zou vieren overleed de tweevoudig Majorkampioen van 1956.

masters

De zoon van de eeuwling was al jaren geleden begonnen de vele memorabilia van zijn vader te verkopen. Daar was, bijna zeventig jaar nadat zijn vader op zijn best was, nog altijd veel vraag naar.

Jack Burke Jr, die ondanks zijn hoge leeftijd nog altijd het 'junior' achter zijn naam voerde, werd in 1941 professional maar zag zijn loopbaan al snel onderbroken door de Tweede Wereldoorlog waarin hij actief was bij de marine.

Na de oorlog hervatte de geboren Texaan zijn golf carrière en niet zonder succes. Vooral in de jaren vijftig van de vorige eeuw vierde Burke Jr successen. Na zijn eerste zege in 1950 volgden er in totaal nog vijftien overwinningen in een tijdspanne van dertien jaar, met 1956 ontegenzeggelijk als zijn beste jaar. Zowel in The Masters als in het PGA Championship, dat toen nog gespeeld werd in matchplayformat, was hij de beste waardoor hij zich bijna zeventig jaar lang tweevoudig majorwinnaar mocht noemen.

Tien dagen voor Burke Jr, die al jaren ziek was, 101 jaar oud zou worden overleed hij.

Een genummerde en gesigneerde foto van Jack Burke Jr in actie tijdens The Masters van 1956. De vele memorabilia die hij tijdens zijn loopbaan verzamelde werden de afgelopen jaren door zijn zoon langzaam van de hand gedaan.
World
  • Adobe Stock