Slapen in Augusta peperduur tijdens The Masters

De een noemt het marktwerking, de ander noemt het oplichting. En beiden hebben een beetje gelijk. De prijs voor hotelkamers en appartementen gaat tijdens The Masters meervoudig over de kop.

huurhuis

Hoofdredacteur Martijn Paehlig mocht het jaren geleden zelf aan den lijve ondervinden. Zijn afgetrapte motelkamer aan Washington Boulevard kostte in de week van The Masters ruim tweehonderd dollar per nacht. Daarvoor kreeg hij een kamer met vieze vlekken, schimmel en het dringende advies om de deur niet open te zetten om wat frisse lucht binnen te laten, hoe nodig dat ook was door de stank en hitte.

In verband met een uitgestelde terugvlucht boekte hij één nachtje bij waardoor hij ook in Augusta was terwijl vrijwel iedereen, inclusief winnaar Angél Cabrera, al lang en breed naar huis waren. De prijs voor die ene extra nacht na afloop van het toernooi? Nog geen 35 dollar.

Noem het oplichting noem het marktwerking, als je tijdens The Masters in de buurt van Augusta National wilt slapen dan moet je daar flink de knip voor trekken leerde ook een recente marktanalyse door USBets.com.

472,36% prijsverschil

Voor het onderzoek werden duizend accomodaties bekeken en werd overal dezelfde zoekopdracht gebruikt: vier nachten, voor twee personen in de buurt van Augusta tijdens The Masters en in de week ná The Masters.

De gemiddelde prijs van een Airbnb tussen 11 en 15 april is $3420, boek je hetzelfde aantal nachten in de periode van 18 tot 22 april dan betaal je daarvoor nog maar $597, een daling van maar liefst 472,36%.

Een verblijf boeken via Booking.com is goedkoper maar voor Mastersweek betaal je gemiddeld altijd nog $1903, een weekje later spaar je meer dan tweehonderd procent uit en reken je slechts $603 af voor vier nachten voor twee personen.

Voor geluksvogels (al sluiten we een addertje onder het gras niet uit) zijn er ook goedkope opties. De allergoedkoopste mogelijkheid kost driehonderd dollar: daarvoor heb je een kamer voor jezelf maar deel je alle andere faciliteiten en zit je op een kilometer of zeven van de baan. Speelt geld geen rol? Dan is het duurste gevonden object misschien wat voor je: voor $12.240 heb je een compleet huis op loopafstand van de baan.

Nu alleen nog een toegangskaartje voor het toernooi van volgend jaar zien te regelen.

World
  • Adobe Stock