Scheffler wint tweede Masterstitel

Echt zinderen wilde het op zondag niet meer. Het veld bleef lang bij elkaar maar geen moment leek een andere dan de uiteindelijke uitkomst denkbaar. Net als in 2022 luisterde de winnaar op Augusta National naar de naam Scottie Scheffler.

scottie scheffler

Na zeven, acht holes stonden maar liefst vier spelers samen aan kop. Maar zelfs toen Scheffler de koppositie moest delen met Morikawa, Homa en Aberg wees alles op een tweede zege voor de op 21 juni 1996 geboren Amerikaan.

Saai golf is goed golf

Ja, Collin Morikawa (T3) speelde lang goed en bleef cool. Ja, Max Homa (T3) speelde zeer verdienstelijk en wist uiteindelijk ook birdies te maken. Ja, Tommy Fleetwood (T3) deed een aardige poging vanuit de achterhoede. En ja, Ludvig Aberg deed een uitstekende poging na 1979 eindelijk weer eens een debutant als winnaar te krijgen en werd uiteindelijk heel fraai alleen tweede. Maar nergens, echt nergens, leek de in Dallas wonende nummer 1 van de wereld ook maar een beetje te wankelen. Zelfs niet bij de paar bogeys die hij maakte en ook niet toen hij op de par-5 vijftiende zijn bal plugged in de bunker sloeg en uiteindelijk niet verder kwam dan een par.

Scheffler wordt nog wel eens voor saai versleten maar dat zal hem geen moment deren als dit de uitkomst is. Saai golf is immers goed golf. Kijk daarvoor alleen maar naar de resultaten die hij het voorbije jaar behaalde, met tal van overwinningen en een schier oneindige rij van topnoteringen.

Met akelige precisie legde hij niet alleen zijn tegenstanders maar uiteindelijk ook Augusta National zijn wil op en restte de uitdagers ook in het eerste Major van het jaar niets dan complimenten voor hun dappere poging en een applaus voor de winnaar die met een slotronde in -4, en een totaal van -11 met een gerust hart én een tweede groene jasje op weg naar huis kon om bij de bevalling van zijn eerste kind aanwezig te kunnen zijn.

De buit is binnen, Scheffler wint The Masters

Tiger laatste

En dan was er natuurlijk ook nog Tiger Woods. De vijfvoudig winnaar werd na weer een ronde ruim boven par allerlaatste maar liet na afloop van het toernooi waarin hij voor de 24ste opeenvolgende keer de cut had gehaald direct weten vast van plan te zijn ook de overige drie Majors van het jaar aan de start te zullen verschijnen. Gelet op het grote enthousiasme dat hij de hele week losmaakte een beslissing waar alle golffans blij mee zullen zijn.

Tour
  • Golffile